1. Wees op de hoogte van de aanbiedingen

Bij mij is zondag altijd ‘folderdag’. Ik bekijk van alle supermarkten in de buurt even snel de folder om te zien wat waar in de aanbieding is. De goede aanbiedingen schrijf ik vervolgens op, zodat ik komende week precies weet waar ik moet zijn voor welke producten. Op basis hiervan bepaal ik dan ook ongeveer wat ik iedere avond ga eten. 

2. Plan vooruit

Ik zie vaak mensen door de supermarkt lopen die even snel voor die avond alle boodschappen in huis halen. Op deze manier koop je alles bij dezelfde winkel, terwijl iets misschien in de andere winkel voordeliger is. Als je al een avond van tevoren weet wat je gaat eten, kan je hier rekening mee houden en alvast boodschappen doen bij de voordelige winkels. 

3. Hergebruik je boodschappen

Vaak geldt in winkels dat een grotere hoeveelheid goedkoper is. Het is dus heel slim om je boodschappen op meerdere avonden te gebruiken. Neem bijvoorbeeld een groente als bloemkool of broccoli. Het is veel te veel om in je eentje van te eten, maar goedkoper dan een geportioneerd zakje. Je zou de groente bijvoorbeeld de ene avond met aardappelen kunnen eten en de andere avond door een ander gerecht kunnen roerbakken. 

4. Een vriezer

Mocht je een vriezer in huis hebben, maak hier dan zoveel mogelijk gebruik van! Niks is zo handig als het invriezen van bijvoorbeeld porties gehakt. Zoals ik al zei zijn de grotere hoeveelheden altijd goedkoper en je hebt gelijk een lekkere voorraad in huis. Je kan door het gebruik van een vriezer ook extra van aanbiedingen profiteren. Koop nog een pakje van die voordelige hamburgers extra en je bespaart gelijk weer extra geld. Ook voor het bewaren van brood is een vriezer heel handig.  

5. Creëer een voorraad

Als ik in mijn voorraadkast (en vriezer) zou kijken, kan ik er zo meerdere maaltijden uithalen. Zo zou ik al snel een avond helemaal ‘gratis’ kunnen eten of hoef ik er alleen nog wat goedkope groenten bij te kopen (waar ik dan natuurlijk ook een andere avond weer van kan eten). Mijn voorraad bestaat ook echt alleen maar uit koopjes, omdat ik de dingen die ik vaak gebruik al koop als het een keer in de aanbieding is.  

6. Koop geen onnodige dingen

Ten slotte, en misschien klinkt het logisch, koop geen dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Natuurlijk is een koekje of een snoepje op z’n tijd lekker en nodig, maar als je minder geld wilt uitgeven aan boodschappen zal je hier toch op moeten bezuinigen. Het werkt heel goed om naar een winkel te gaan met een lijstje van wat je nodig hebt. Je weet op deze manier precies waar in de winkel je moet zijn, zodat je minder dingen pakt die je niet nodig hebt.