Speciale thee

Verschillende kruidentheeën staan bekend om hun ontstekingsremmende werking en helpen daarmee met het herstel van je lichaam. Thee gezet door verse kaneel en cayennepeper is bijvoorbeeld een thee met deze werking. Gember met citroen geeft ook een echte energie boost. Houd je meer van zoet, dan kun je ook een kopje kruidenthee met honing zetten.

 

Water 

Veel drinken is erg belangrijk. Helaas geen alcohol maar wel veel water. Vul een flesje water en zorg dat je die tot twee keer per dag bijvult. Drink daarbij een paar koppen kruidenthee en je krijgt meer dan genoeg vocht binnen. Eventueel kun je een lekker stukje fruit in het water doen.

Buitenlucht

Misschien voel je niet helemaal fit en blijf je het liefst op de bank. Om je luchtwegen wat vrij te maken en de nodige zonuren op te doen is het wel verstandig om even naar buiten te gaan. Ga lekker een stukje wandelen of fietsen. Daarna lekker buiten onder een terrasverwarmer met een kopje thee?

Genoeg slaap

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te slapen. Ben je niet al te fit dan heb je helemaal de uren rust nodig. Tijdens je slaap geef je jouw lichaam de kans om te herstellen. Minimaal zeven uren slaap heb je nodig om weer fitter te worden.

Soepje

Dat je voldoende vocht binnen moet krijgen weet je inmiddels. Maar een kippensoepje heeft ook een speciale werking. De mineralen in de soep kunnen je een echte opkikker geven. Als je liever geen kip neemt kun je ook een vega bouillon met wat groenten klaarmaken.

 

Stomen met kamille 

Het stoom werk enorm goed tegen een verstopte neus en bijholtes. Gebruik een grote kom met kokend water en doe een handdoek over je hoofd. Eventueel kun je een zakje met kamille of dampo toevoegen. Kamille heeft een verzachtende werking. Dampo heeft juiste een muntachtige geur die je neus goed vrij maakt. 

Gezond eten

Gebruik weinig vet en suiker in je maaltijden en veel eiwit. Dit is überhaupt gezond maar nu natuurlijk extra belangrijk. Neem daarnaast niet te veel melkproducten, deze bevorderen namelijk de slijmproductie. Als je al verkouden bent wil je dit natuurlijk niet.

 

Fotocredits: Twinsfisch/Unsplash