Installeer een schermdimmer

Het is al enige tijd bekend dat het staren naar een scherm in de laatste 30-60 minuten voor je gaat slapen, erg slecht is voor je nachtrust. Beeldschermen geven een blauw licht af, wat de productie van melatonine in je hersenen afremt, en deze stof regelt nou net jouw slaapritme. De app f.lux kun je zowel op je telefoon als je laptop/pc installeren, en vermindert dit effect van beeldschermen. Het programma legt een rustgevende gloed over je scherm in de avonduren, waardoor je onmiddellijk merkt dat het beeldscherm minder gevoelig is voor je ogen. Je kan zelf instellen hoe sterk dit effect moet zijn en wanneer het in gaat, en het effect onderdrukken kan eveneens eenvoudig. Aan te raden voor iedereen! 

 

 

Gebruik een VPN voor je eigen privacy

Tegenwoordig ben je nergens meer veilig, zelfs niet op het internet. Je hebt geen idee wie meekijkt en daarnaast is het illegale downloaden ook niet geheel risicovrij meer. Reden temeer om jezelf af te schermen. Hoe? Door een VPN te gebruiken. Een VPN is een virtual private network (virtueel privénetwerk), waarmee je ongestoord en zonder je zorgen te maken om je privacy kunt surfen op het internet. Je betaalt een klein bedrag per maand voor een abonnement en het installeren is een fluitje van een cent. Voor meer informatie over wat een VPN inhoudt en enkele tips over de best beoordeelde aanbieders, kun je kijken op de VPN-diensten website.

 

 

Download de VLC Media Player 

De app van het bekende oranje pillonetje is VLC. VLC is een programma waarmee je elk videobestand kan afspelen, hoe exotisch het bestandstype ook is. De standaard Windows Media Player laat het namelijk meer dan eens afweten als je een wat onbekender mediatype wil afspelen, VLC draait alles echter moeiteloos.

 

 

Gebruik een Youtube-downloader

Hoewel de wereld wordt gedomineerd door Spotify, kan het ook voordelig en/of handig om losse muziek op je telefoon of computer te hebben. Mocht je nou niet handig zijn met het downloaden van torrents of simpelweg een makkelijke manier wil vinden om muziek van Youtube te downloaden, dan is er DVDVideosoft. Dit zeer gebruiksvriendelijke programma maakt het mogelijk om de audio van een Youtube video rechtstreeks te downloaden, en biedt daarnaast nog vele andere functionaliteiten.

 

 

Schoon je systeem op

De meeste mensen kunnen of durven niet goed te graven in hun computer en laten het systeem dus langzaam maar zeker dichtslibben. Soms is een laptop zo traag dat het frustrerend wordt om mee te werken, en lijkt het tijd voor een nieuwe. Laat dan eerst CCleaner even zijn magie uitoefenen op jouw laptop. Dit gebruiksvriendelijke programma verwijdert allerlei onvindbare maar zinloze bestanden in Windows. Daarnaast verwijdert het de geschiedenis, cache en cookies van je internetbrowser. Ccleaner helpt ook met het verwijderen van programma’s en met het herstel van je systeem, het schakelt lopende processen uit en schoont het register op door het verwijderen van ongeldige sleutels. In principe gewoon aanzetten, z’n werk laten doen, en even later de vruchten plukken!