De eerste tip is wat vanzelfsprekend wellicht, maar daarom niet minder effectief, zet alle ramen en deuren in je huis zoveel mogelijk tegen elkaar open om alles toch nog ff lekker een beetje door te laten waaien. Dit geld uiteraard niet voor de geluksvogels onder ons die in het bezit zijn van air conditioning in hun huizen, maar studenten met airco in huis, dat is een zeldzaam gezicht helaas.

De tweede tip, ga lekker met vrienden aan de Kralingense plas liggen met een goedgevulde koelbox met bier. De plas is goed bereikbaar, ligt mooi in het centrum, en het is er nooit echt te druk. Kortom, een ideale plek om alle warmte van je af te zetten en een ijskoud pilsje te nuttigen.

Ten derde, koop een ventilator. De meeste tweedehandszaken, rommelmarkten, en kringloopwinkels verkopen wel een oude ventilator, die voor eenpersoons verkoelings doeleinden prima functioneert. Vaak kost het geen drol, maar als je weer achter je bureau zit te puffen, zal je er dolgelukkig mee zijn!

En als laatste tip, ga lekker zwemmen, Rotterdam kent veel zwembaden, ook in het centrum, Het oosterlijk zwembad bijvoorbeeld, of Oostervaart. Zwemmen biedt verkoeling en is ook nog eens erg gezellig, dus neem ff pauze van je zomerstudies, of wat je ook aan het doen bent met de laatste weken van je vakantie, en neem een duik!