1. Sluit je jezelf op, maar wees niet te streng

Stuur je zelf naar je kamer of ga naar je ouders om jezelf in een studiebubbel te zetten. Dit helpt om de verleiding te weerstaan om toch andere dingen te gaan doen. Gun jezelf wel af en toe een vrije avond of middag. Zonder sociale contacten maak je jezelf depressief en daar heb je ook niks aan.

2. Zoek een lotgenoot

Heb je een huisgenoot, vriend of vriendin die in hetzelfde schuitje zit? Team up! Spreek af om samen te gaan leren bij iemand thuis of bivakkeer samen in de ub. Op deze manier heb je nog wel iemand waar je af en toe gezellig mee kan kletsen of klagen.

3. Zorg voor genoeg snacks

Als je zwaar door de leerstof heen aan het ploegen ben, dus je mag jezelf best wel trakteren op een lekkere snack! Leren op een lege maag is niet te doen, dus zorg voor genoeg en lekker eten in huis. Koffie helpt ook goed op de dagen dat je het even niet meer ziet zitten.

4. Doe een regendans

Mocht je geloven in een regengod, doe een regendans! Als er iets superpijnlijk is, dan is het wel 30 graden, felle zon en jij die achter een bureau moet zitten leren. Slecht weer verzacht altijd de pijn van het studeren. Gelukkig (?!) had je de afgelopen tijd geen last van mooi weer.


 

Rotterdam_SW_Banner_large