Een nieuwjaarsfeestje organiseren, hartstikke leuk en je hoeft zelf de deur niet uit. Daartegenover staat dan wel weer dat het wat gaat kosten… Of niet? Studenten.net geeft jou de beste tips om een goed en goedkoop feest neer te zetten!

 

Themafeestje

Een goed thema kan een feest nóg leuker maken, maar niemand wil na al die kerstuitgaven nog een duur kostuum huren. Als je je thema breed houdt, kun je dit voorkomen. Mensen hoeven dan niet per se veel geld uit te geven aan een outfit, maar kunnen wel hun creatieve brein gebruiken om een origineel idee te bedenken.

Je kunt je thema ophangen aan een letter. Bij een P-Party moet iedereen bijvoorbeeld verkleed als iets met de letter P. Natuurlijk kun je dan als prinses of popster gaan, maar waarschijnlijk kun je ook wel iets originelers bedenken!

Wil je het echt gemakkelijk houden? Gooi dan de temperatuur omhoog en organiseer een zomerfeestje. Iedereen heeft wel een zwierig jurkje of zwembroek in de kast liggen.Let wel: als je een themafeestje geeft, is het wel leuk om de aankleding van je feest ook in het thema te houden. En dat kan in je enthousiasme dan weer duurder worden dan je wil.

 

Muziek

Zonder muziek geen feestje! Maak een leuke playlist (of zoek hem op Spotify) met de beste hits van het jaar, om 2014 knallend af te sluiten. Wissel dit af met de meest foute maar leuke meezingers. Zorg ervoor dat de foute hits (en carnavalskrakers!) wat later op de avond voorbij komen. Hoe meer alcohol je op hebt, hoe beter ze worden.

 

Versiering

De aankleding van je feestje hoeft niet duur te zijn: laat gewoon je kerstversiering hangen. Niet zo enthousiast geweest met kerst? Op dit moment zijn alle kerstballen en –slingers in de meeste winkels supergoedkoop.

 

Spelletjes

Om de avond op gang te brengen, kun je ervoor kiezen om spelletjes te doen. Je kunt een leuk nostalgisch spel uit de kast trekken, maar natuurlijk ook een drankspelletje doen. Op Studenten.net zijn een flink aantal te vinden, dus zoek deze zeker even op als je nog wat inspiratie nodig hebt!

 

BYOB

BYOB is een fantastisch concept dat is overgewaaid uit Amerika: Bring Your Own Bottle (of Beer, of Beverage, of Booze). Natuurlijk kan jij als host van de avond zorgen voor een deel van de drank, maar als iedereen een beetje meehelpt, kun je de kosten delen en feesten tot je erbij neervalt. En zelfs dan heb je nog drank over! Je kan natuurlijk ook goedkope bubbels halen voor party!

etendrinken-proostenchampagne

 

Voedsel

Je kunt hetzelfde concept doorvoeren als het gaat om hapjes, maar de meeste supermarkten verkopen ook wel vrij goedkope snacks en bakproducten. Cake hoeft bijvoorbeeld helemaal niet duur te zijn, maar je maakt mensen er wel vaak erg blij mee (helemaal in combinatie met slagroom en smarties).. En ook hier geldt: het kersteten is allemaal in de aanbieding! En wat is er mis met chips? Dat vindt toch iedereen wel lekker.

 

Water

Opruimen op de dag na je feestje hoort erbij, maar het kots van de bank schrapen? Liever niet. Zet een kan water op tafel om dit te voorkomen. Alcohol droogt uit, dus een beetje water tussendoor kan absoluut geen kwaad. Bovendien zal je kater minder hard aankomen als je tussendoor genoeg water drinkt!

 

3… 2… 1… Gelukkig Nieuwjaar!

Het enige wat je nu nog moet doen, is gezamenlijk aftellen tot het nieuwe jaar. Zet iets voor twaalven de radio of tv aan, zet de muziek zacht en tel. 3… 2… 1… Gelukkig Nieuwjaar!