Maar na drie heerlijke avondjes met zowel club, huisgenoten als vrienden is je portemonnee toch wel een beetje aan de lege kant. En aangezien je beter kunt voorkomen dan genezen geven wij tips om de vele Sinterklaasavonden kleerscheurvrij door te komen. Nou ja, je portemonnee dan. 

 

Zo’n heerlijk avondje gaat natuurlijk niet zonder bijpassende lekkernijen.

Want zonder pepernoot, valt de avond natuurlijk redelijk snel dood. Je hoeft deze lekkernijen echt niet alleen bij de dure supermarkt te kopen; prijsvechters als Lidl en Aldi hebben ook prima strooigoed in het assortiment. Zo kwamen de chocopepernoten van de Aldi als beste uit de test. Heb je tijd zat? Dan kun je natuurlijk ook zelf een hele lading pepernoten bakken volgens dit recept. Lekker el cheapo

Moeten er cadeaus gekocht worden? Spreek dan een vast bedrag af.

En dan gezien het studentenbudget natuurlijk het liefst zo laag mogelijk. Je kunt ook afspreken om bijvoorbeeld vijf cadeautjes van één euro te kopen (bij de Action of een eurowinkel), om daarmee vervolgens een dobbel- of drankspel te spelen. Je hebt gegarandeerd een gezellige avond en het is nog eens goedkoop ook. Zo’n spel heeft overigens geen ingewikkelde regels, desnoods download je deze Sinterklaasapp voor iPad en iPhone. Werkt perfect! Je kunt ook altijd ongewilde sinterklaascadeaus van vorig jaar weer inbrengen. Werkt op de lachzenuwen én het is goedkoop. Of het door de ontvanger gewaardeerd wordt is een tweede...

 

Doen jullie aan gedichten, maar ben je niet zo’n dichtkoning(in)?

Huur dan niet je eerste beste neefje of nichtje in om dit voor je te doen. Kost alleen maar geld! En ook tijd is geld, dus lang over zo’n gedicht zitten moet je ook zeker niet doen. Om snel een sinterklaasgedicht uit je vingers te toveren zijn er een aantal hulpmiddelen, zoals het online rijmwoordenboek van Mick. Niks moeilijks aan en het scheelt ontzettend veel tijd. Mocht je helemaal een noob zijn, dan hebben wij een spoedcursus gedichten schrijven voor je.

 

It’s all about timing.

Je kunt natuurlijk ook Sinterklaas vieren ná 6 december. Waarom? Alles, maar dan ook alles gaat in de uitverkoop. Pepernoten, taai taai, chocoladeletters… Dus je hebt óf goedkoper eten, óf dubbel zo veel. Heerlijk, toch? Daarnaast kun je ook prima kerstdiners met Sinterklaasavonden combineren. Na zo’n kalkoen kunnen er namelijk nog best wat pepernoten in. Prima te doen.

 

En denk je nu, nou wat een klotetips, want ik heb he-le-maal geen geld?

Tsja, dat is best wel schraal. Maar ook dáár kun je natuurlijk iets aan doen: zorg dat je tijdelijk rood kunt staan of sluit een studentenkrediet af (lees: lenen kost geld). Want die heerlijke avondjes met je beste vrienden, die wil je door je krappe studentenbudgetje natuurlijk absoluut níet missen.