eyeWally

Beschikbaar voor iPhone en Android

Door al je uitgaven bij eyeWally in te voeren heb je altijd en overal snel een overzicht van je financiële situatie bij de hand. eyeWally laat je zien hoe het staat met je uitgaven en je geplande uitgaven en wat je dus nog te besteden hebt. Ook kun je de uitgaven per categorie indelen (huur, eten, bier etc.). Wanneer je de app download moet je eerst inloggen door een account aan te maken, daarna kun je meteen aan de slag. eyeWally werkt simpel en eenvoudig en meer dan je uitgaven invoeren en in de gaten houden kun je er dan ook niet mee. Een pluspunt is de speelse en leuke vormgeving.

Toshl

Beschikbaar voor iPhone en Android

Net als eyeWally heeft Toshl ook een grappig uiterlijk. Vooral het rare monstertje maakt het bijhouden van je geldzaken bijna leuk! Ook bij Toshl is het de bedoeling dat je de inkomsten en uitgaven invoert en deze indeelt per categorie. Verder wijst alles zich vanzelf en is het gemakkelijk in gebruikt. De app is wel in het Engels. Ook is er een uitgebreidere versie beschikbaar, maar dan moet je er weer voor betalen.

EasyMoney

Beschikbaar voor Android

Qua vormgeving is EasyMoney wat saaier dan de rest, maar geeft wel een overzicht van je financiële situatie in handige grafieken. Daarnaast heeft deze app veel meer opties dan de bovenstaande apps en is daarmee een stuk professioneler. Zo kun je meldingen instellen bij openstaande facturen en dagelijks back-ups maken. Helaas is deze app niet helemaal gratis, na 30 dagen zit de proefperiode erop en kost het programma €7,99. De app is erg uitgebreid, maar aangezien een doorsnee student heel veel functies toch niet gebruikt, is dit niet de beste keus.

My Student Budget Planner

Beschikbaar voor iPhone en Android

Als laatst nog een die naar eigen zeggen speciaal voor studenten is. De My Student Budget Planner lijkt qua inhoud op eyeWally en Toshl. Je geeft gemakkelijk aan hoeveel geld er binnenkomt en waar je het aan opmaakt. Het uiterlijk van de app is simpel, maar duidelijk.Als laatst nog een tip voor de smartphone-loze studenten onder ons: het oude vertrouwde huishoudboekje werkt ook prima wanneer je jouw uitgaven bij wilt houden!