Er zijn zowel meerdere soorten gin als tonic verkrijgbaar,  de beste combinatie hiervan is afhankelijk van je smaak (of je budget). Officieel bestaat een gin-tonic voor een derde uit gin en de rest uit tonic, maar het kan natuurlijk zijn dat je het liever wat sterker hebt. Je begint door het glas tot de rand te vullen met ijsblokjes. Hierna doe je eerst de gin en daarna de tonic erbij en roer je het geheel even door. Ten slotte voeg je de garnering toe. Maar ja, welke garnering moet je dan kiezen? Hier drie makkelijke varianten die voor iedere student haalbaar zijn:

 

Lekker fris: Komkommer, munt en limoen

Een heerlijk frisse variant van de gin-tonic is die met komkommer, munt en limoen. Je voegt hierbij simpelweg drie plakjes komkommer toe met de blaadjes van één takje munt en wat sap van een limoen. De combinatie van deze smaken geeft precies de verfrissing die je op een warme zomerdag nodig hebt. Genieten maar!


 

Zoetsappig: Rode vruchten en limonadesiroop

Als je meer van wat zoetere drankjes raad ik deze garnering aan. Je vult je gin-tonic bij deze variant aan met bevroren rode vruchten en een scheutje (rode) limonadesiroop. Je zou bij deze gin-tonic  minder ijsblokjes kunnen gebruiken, omdat de vruchten ook eerst voornamelijk uit ijs bestaan.  Als je drankje op is en de vruchten ontdooid zijn heb je gelijk weer een 'gezonde' snack.


 

Gekruid: Rozemarijn

Door een takje rozemarijn aan je gin-tonic toe te voegen krijgt je drankje een hartige smaak. Er wordt zelfs aangeraden om deze van tevoren eerst even te flamberen. Omdat de rozemarijn voor een sterke smaak kan zorgen kan je dit wat verzachten door wat schijfjes komkommer te gebruiken. Je blijft natuurlijk wel op zoek naar wat verfrissing!

 

Een gin-tonic op z'n tijd is natuurlijk lekker. Maar lees nog wel even het artikel 8 dingen die je moet weten over alcohol door....