Luxor

Behalve voor musicals kun je ook naar het Luxor gaan voor cabaretvoorstellingen en toneel- en dansgerelateerde acts Het Luxor bestaat sinds 2001 uit twee theaters: het ‘Oude Luxor’ en het ‘Nieuwe Luxor’. Het oude Luxor op de Kruiskade is tegenwoordig wat kleinschaliger en alleen open rond de tijden van de uitvoeringen. Het nieuwe Luxor (Posthumalaan) is juist meer voor de grotere musical- en dansproducties. Op het moment staan er verschillende producties op het programma, zo heb je het toneelstuk ‘Moeders en Zonen’ maar ook een theaterconcert van Trijntje Oosterhuis.

De Rotterdamse Schouwburg

Veel grote steden hebben een eigen schouwburg (wat eigenlijk gewoon een ander woord is voor theater) zo ook Rotterdam. Net als in het Luxor kan je in de schouwburg verschillende genres bezoeken: dans, toneel, circus en ga zo maar door. Het leuke van de schouwburg is dat je als student naar bijna alle voorstellingen kan voor een tientje. De Rotterdamse Schouwburg is gevestigd aan het Schouwburgplein, wat prima te lopen is vanaf Beurs of Centraal.

Het Ro Theater

Het Ro Theater is behalve een theatergezelschap een plek voor internationale en nationale producties. Naar eigen zeggen maken ze ‘actueel, geëngageerd, rauw en baanbrekend’ theater’. Het theater bevindt zich op de William Boothlaan 8. Veel van de theaterstukken laten je anders naar de wereld kijken. Bijvoorbeeld door vraagstukken naar voren te brengen door  nieuwe teksten op en om oude muziekstukken te schrijven. Zo hebben ze dat vorig jaar op een stuk van Mozart gedaan met de vraag waarom mensen vreemdgaan. Ook maken ze parodieën op bekende verhalen zoals ‘De gelaarsde poes’ of ‘Snorro’. 

 

Beeld: Unsplash/Ezra Jeffrey

  Rotterdam_SW_Banner_large