1. Een appje sturen is een drama

Want heb je het wel precíes goed verwoord zo? Krijgen is trouwens ook lastig, helemaal van je date/lover/scharrel. Want WTF bedoelt hij/zij met ‘hey’?

2. Mailen naar docenten doe je liever niet

Je doet al een uur over de aanhef, want zeg je nou ‘Hoi’, ‘Goedemiddag’, ‘Beste’ of ‘Geachte’?

3. Afstudeerrichting kiezen = keuzestress

Je bent net de keuzestress te boven die je had in je examenjaar, maar nu moet je opeens je afstudeerrichting kiezen, invullen welke vakken je gaat volgen of beslissen of je nu wél of niet een half jaar naar het buitenland gaat. Je bent de wanhoop nabij.

4. Avondeten kiezen. Hoe dan?

Jij mag van je huisgenoten nooit kiezen wat er gekookt wordt die avond. Anders ben je om tien uur ’s avonds nog aan het twijfelen. 

5. Mensen denken altijd dat je geen zin hebt

Vraagt een vriend of studiegenoot of je meegaat naar de kroeg, dan lijkt het wel alsof je eigenlijk geen zin hebt om te gaan. Dat is helemaal niet zo, maar je twijfelt gewoon. Je moet dat tentamen nog leren, een paper schrijven… Jullie hadden al drie keer kunnen gaan voordat je beslist of het een ja of nee is voor jou.

6. Twijfelen op een tentamen is jou niet onbekend

Oké, iedereen twijfelt weleens op een tentamen, maar jij spant echt de kroon. Want heb je nu een strikvraag voor je neus of moet je écht gaan voor het antwoord dat het dichtst in de buurt komt? Elke meerkeuzevraag is een ware strijd, maar ook open vragen gaan je niet gemakkelijk af. Voor je het weet heb je al twee a4-tjes volgekalkt en twijfel je of je dat ene vergezochte punt ook nog moet vermelden.

7. In je hoofd herhaal je gebeurtenissen steeds weer

Met name de momenten dat je wat biertjes te veel op had. Heb je rare dingen gezegd? En mensen daarmee gekwetst? Of jezelf voor gek gezet?