Dat meldt RTV Noord op basis van ‘bronnen rondom de studentenvereniging’. Sterker nog: een commissielid zou op het hoofd van het aspirant-lid zijn gaan staan, omdat er een persoonlijke vete zou spelen. Het gevolg? Een hersenoedeem, waarvan nog niet bekend is of dit blijvende schade zal veroorzaken. 

 

De dader: commissielid van Vindicat

Het lid was onderdeel van de officiële introductie van het corps, maar is inmiddels geen lid meer van de vereniging. En dat zou de reden zijn voor het slachtoffer om geen aangifte te doen. 

 

Andere Vindicaters geschorst

Andere commissieleden van Vindicat zijn geschorst, omdat ze niet ingrepen én omdat ze dronken waren tijdens de mishandeling. En dat terwijl commissieleden nuchter moeten blijven tijdens de ontgroening, omdat ze verantwoordelijk zijn voor de eerstejaars. Dat zou volgens NU.nl afgesproken zijn met de Adviescommissie Introductietijd van Rijksunversiteit Groningen. 

 

Zwijgclausule

Eerstejaars moesten tot nu toe een contract tekenen waardoor ze een boete van 25.000 euro krijgen als ze iets loslaten over hun ontgroening. Deze zwijgclausule wordt volgend jaar geschrapt.

 

Als het zo doorgaat, wordt de sociëteit van Vindicat een stuk leger de komende tijd. Even geleden werden al leden geschorst omdat ze een sekslijst opstelden van vrouwelijke leden.