Daarom dit keer in de test: de populairste waterijsjes. Welke vallen in de smaak en welke kan je voortaan beter links laten liggen? We zochten het voor je uit!

 

1. Raketjes, Ola

Raket ijs

Inhoud: 9 stuks per pak
Calorieën: 40 kcal per stuk
Prijs: €1,99

Het meest populaire en bekende waterijsje: het raketje! Met frisse moed beginnen we onze waterijsjestest. Tristan, tester 1: “Ik vind deze eigenlijk altijd lekker, maakt niet uit wanneer en welk merk.” Een ander vindt die van Ola altijd het lekkerst. Maar: “Ik twijfel of dat deze zijn.. Ze zijn wél heel lekker trouwens.” Tester 3, Tristan vindt raketjes echt ontzettend overrated. Het is zo standaard, ik heb er niet veel mee.” Dana, tester nummer 4: “I love raketjes! Ze zijn echt altijd goed.”

Het testpanel is het eens, raketjes zijn heerlijk!

Cijfer: een dikke 9

 

2. Regenboogijsjes, Plus huismerk

Regenboog ijs

Inhoud: 8 stuks per pak
Calorieën: 33 kcal per stuk
Prijs: €1,50

De regenboogijsjes (ook wel bekend als stoplichtijsjes) zijn als tweede aan de beurt. Wie kent ze niet van vroeger? Tristan vindt ook deze lekker: "Zo zoet, heerlijk!” Melanie, vindt ze juist weer té zoet. Roy heeft daar geen last van: “Het kan mij nooit te zoet zijn!’ Dana sluit zich aan bij Melanie: "Ik hou er gewoon niet echt van. Het heeft een beetje een chemische smaak.”

Over de regenboogijsjes is het testpanel het minder eens. Ze zijn érg zoet, dus het ligt er aan of je daar van houdt.

Cijfer: 7


3. Split, Ola

Split ijs

Inhoud: 9 stuks per pak
Calorieën: 65 kcal per stuk
Prijs: €3,55

Dan nu de welbekende Split-ijsjes. Ons testpanel maakt goedkeurende geluiden. Tristan: “Lekker deze!” Melanie: “Ja, ik hou ook echt van Split-ijsjes, echt lekker.”
Roy: “Ja heel lekker, maar ik vind het wel ontzettend irritant dat die onderkant altijd zo snel gaat smelten.” Dana: “Haha dat is inderdaad wel een ergernis die iedereen herkent. Maar wat de smaak betreft: superlekker.”

De Splits komen de test goed door, het testpanel is het erover eens dat deze ijsjes ontzettend lekker zijn. Enige minpuntje is de lekkende onderkant.

Eindcijfer: 8

 

4. Dubbellikkers, Dirk van den Broek

Dubbellikker ijs

Inhoud: 12 stuks per pak
Calorieën: 41 kcal per stuk
Prijs: €0,75

Daarna volgen de dubbellikkers. Meteen worden de ijsjes gebroken en begint ons panel te proeven. Tristan: “Altijd goed deze! Nu ik er over nadenk ben ik eigenlijk gewoon een grote fan van alle waterijsjes.” Melanie: “Ik vind dubbellikkers niet zo heel boeiend eigenlijk. Ze zijn wel oké, maar ik zou ze niet zelf uitkiezen.” Roy: “Vroeger waren dit echt mijn favoriete ijsjes, als kind is het geweldig dat je van één ijsje opeens twee ijsjes kon maken. Vind ze eigenlijk nog steeds wel lekker.” Dana: “Ik vind deze ook prima. Er zit niet superveel smaak aan, maar ze zijn gewoon oké.”

Over de Dubbellikkers is er wat minder enthousiasme. Toch krijgen ze een voldoende, de ijsjes zijn namelijk gewoon prima.

Cijfer: 6,5

 

5. Perenijsjes, Jumbo

Perenijs

Inhoud: 12 stuks per pak
Calorieën: 44 kcal per stuk
Prijs: €1,45

Tristan: “Perenijsjes, die zijn echt mijn favoriet!” Melanie: “Ook die van mij, ik vind dit echt zo ontzettend lekker!” Roy: “Je hoeft mij hier niet wakker voor te maken, maar deze smaken nog steeds erg goed.” Dana: “Ben ik de enige die niet van perenijsjes houdt? Het zal wel iets persoonlijks zijn..”

De perenijsjes komen goed uit de test, alleen Dana is geen fan van de perenijsjes. 

Cijfer: 8

 

Conclusie

Eigenlijk vielen alle waterijsjes in de smaak en is er geen één die echt vies is. Er was wel een duidelijke winnaar en dat zijn de raketjes van Ola! Een echte klassieker en daarom een terechte winnaar. Welke ijsjes we voortaan in het schap laten liggen? De dubbellikkers. Maar zelfs die waren goed te doen - en zijn erg goedkoop. Kortom: een geslaagde ijstest!

 

totaal 1

 

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben we de ijsjes blind getest, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen. Meer testen lezen? Klik hier!