Dirk (huismerk) - cijfer: 6,6

Prijs: € 1,59

26% pinda's

De eerste satésaus die getest wordt vinden we maar waterig. Hij is gemiddeld, we zijn niet overtuigd van de saus met een laag percentage pinda's van supermarkt Dirk.

Calvé - cijfer: 7

Prijs: € 1,45

46% pinda's

We twijfelen erover of deze mee mag doen, het is namelijk een pindasaus en met z'n 46% pinda's zit -ie boordevol met de stukjes typische saté-noot. Mooiste opmerking: "Wie heeft dat gehaald? Ik vóel gewoon dat ik verstopt begin te raken."

Remia - cijfer: 4,5

Prijs: € 0,84

26% pinda's

Deze vindt het testpanel het minst lekker: "Definitely niet geschikt voor een fijne parksessie." We vinden zelfs de pindasaus van Calvé lekkerder.

 

Wijko - cijfer: 5,8

Prijs: € 2,32

Pinda's 48%

Ook de saus van bekend satémerk Wijko zit boordevol met pinda's. De kleur is wat flets en een teslid vindt het zelfs een beetje op de kleur van diarree lijken. De smaak is niet erg aanwezig en een beetje waterig.

 

Lidl (huismerk) - 8,4

Prijs: € 1,49

Pinda's 30%

Uit onze test komt als beste naar voren de satésaus van de Lidl. De kleur is niet mooi, maar als je lekker roert dan ziet de saus er al beter uit. Een unanieme stem van de juryleden: SUPERLEKKER!

Conclusie

Vanavond is opnieuw bewezen dat supermarktketen Lidl winning in life is. Deze keer met haar betaalbare satésaus. Ze laat de saus van satégigant Wijko zelfs ver achter haar. De saus van de Remia werd als slechtste getest.

 

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de satésauzen blind getest. De sausjes werden telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.