Dirk (huismerk) - cijfer: 6,5

Prijs: € 0,79

 

De eerste knoflooksaus die getest wordt wil zich niet laten opeten en komt er niet snel uit: "je hebt hiervoor wel geduld nodig." Bovendien smaakt de knoflooksaus waterig: "En dat terwijl erop staat dat -ie romig is!" Het testpanel is niet onder de indruk.

Calvé - cijfer: 1


Prijs: € 1,45

 Vol goede moed gaan we door naar het volgende sausje. De gemiddelde structuur is steviger dan die van de anderen. Maar de smaak is volgens het testpanel nog steeds niet te harden: "Deze is erg vies!"

Yildriz - cijfer: 8

Prijs: € 1,65

Deze vindt het testpanel - unaniem - het lekkerst van smaak. Lekker vol en romig en ook de knoflooksmaak proef je goed terug: "Dit lijkt er meer op!"

 

Albert Heijn (huismerk) - cijfer: 2

Prijs: € 0,89

"Oef, deze is sterk van smaak." De testers vinden deze de minst lekkere saus: "Hij is slap en smaakt alsof -ie rot is."

 

Conclusie

Vanavond is opnieuw bewezen dat goedkoop duurkoop is. De duurste saus, en overduidelijke winnaar met een 8, is die van Yildriz! Een heerlijk volle saus met een perfecte smaakverhouding van knoflook en romige saus. Toch liever een ander sausje? Op nummer 2 staat die van de Dirk. Een absoluut dieptepunt van de avond was de knoflooksaus van A-merk Calvé. Echt een no go volgens de testers, deze kreeg dan ook het laagste cijfer mogelijk: een 1.

 

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de knoflooksauzen blind getest. De sausjes werden telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.