Wat was het moment dat je besloot te stoppen met je studie?

“Ons bedrijf Florin kreeg een investering, waarna we mensen aannamen. Ik wilde tegelijk met hen op kantoor werken, maar ik had 80% aanwezigheidsplicht voor mijn studie informatiekunde. Ik hoopte nog een oplossing te kunnen vinden met de UvA, maar de universiteit was helaas niet zo ondersteunend.”

 

Maar stoppen doe je niet zomaar, lijkt ons?

“Iedereen vraagt of stoppen een moeilijke keuze was, maar het was eigenlijk helemaal geen grote beslissing. Mijn punten blijven zes jaar staan. Ik kan het dus zo weer oppakken als ik wil. Ik heb nog geen spijt van mijn beslissing - ik leer zoveel van mijn eigen bedrijf.”

 

Wat leer je dan van een eigen bedrijf?

“Bijvoorbeeld met mensen werken. Niet alleen samenwerken, maar ook mensen aansturen en ze motiveren. Ik denk nu ook strategischer na over keuzes voor het bedrijf. Nemen we nog iemand aan, dan kunnen we sneller groeien, maar verbranden we ook sneller geld. Over aannemen gesproken: in het begin wilde ik iemand al snel aannemen als diegene aardig was en goed werk leverde. Nu doe ik dat anders.”

 

Wat doe je met je bedrijf?

“Florin is een app waarmee je gemakkelijk je bankzaken kunt regelen. Je kunt je rekening splitten zonder naar een IBAN te vragen. We willen geen nieuwe bank zijn, maar je huidige wallet gebruiken.” 

“Samen met André, met wie ik Florin ben begonnen, maakte ik altijd al websites en apps. Op mijn 16e hadden we ons eerste bedrijf. Florin begon vanuit een app waarmee je bitcoins kon gebruiken, zónder de technische kennis. Het was een succesvolle app, maar onze vrienden en familie snapten het toch niet helemaal. Daarom besloten we hetzelfde te maken voor IBAN.”

bas florin 2

Hoe is de sfeer bij Florin?

“We zijn jonge, slimme mensen die naïef zijn in de zin dat we denken dat we alle problemen kunnen oplossen. We denken bij alledaagse dingen na over hoe het beter of effectiever kan. Ikzelf probeer bijvoorbeeld dingen uit met mijn slaapritme. Op dit moment ga ik al om 21:00 slapen, tot 0:00. Dan werk ik drie uur, en slaap ik weer van 3:00 tot 8:00. In die drie uur krijg ik zoveel werk gedaan!”

 

Wat is jullie doel?

“Dé betaalapp worden, eerst van Nederland en daarna van Europa. Binnen een jaar willen 100.000 gebruikers in de app hebben.

“Er zijn ook vergelijkbare apps op de markt gekomen, maar gelukkig komt Florin er in de meeste vergelijkingen het positiefst uit. De meeste andere apps zijn van banken en wij zijn onafhankelijk. Bij ons gaat het om de ervaringen: een transactie is een onderdeel van de interactie tussen mensen.”

bas florin 3

Hoeveel uur werk je?

“Alle tijd die ik niet besteed aan eten, slapen of afspreken met vrienden. Ik denk al snel 14 of 15 uur per dag. Omdat ik ermee begonnen ben als hobby, vind ik alles heel erg leuk. Ik ga ook aan het werk als ik even niets te doen heb.”

En hoe zit het met de stress, nu jullie investeerders hebben?
“Zelf heb ik nooit zoveel last van stress, maar mijn moeder zegt wel dat mijn haar dunner wordt, haha! En toen we startten was ik bijna 10 kilo zwaarder. Ik voel me wel superrelaxed, maar ik heb het misschien wel iets te druk. Maar goed: het is dan ook geen schoolopdracht. Ik wil hier veel en effectief voor werken.”

 

Wat is het moeilijkste?

“In het begin was het een knutselprojectje. Nu het een echt bedrijf is, ben je opeens leider van het clubje. Het is wel gek dat mensen opeens naar je luisteren en denken dat je alle antwoorden hebt. Ik ben ook maar een guy met een idee. En nu moet ik opeens mensen vertellen hoe ze het moeten doen, op vlakken waar ik zelf ook niets vanaf weet, zoals marketing of legal shit.”