Hoe is het idee voor je bedrijf ontstaan?

“Mijn broer wilde een bed én bank in zijn kleine kamer, maar kon niets vinden wat paste. Toen mijn vader op een beurs  steigerbuizen tegenkwam, besloot hij zelf een hoogslaper met bank op maat te maken. Daarna dachten we: ‘Kunnen we deze oplossing, het creëren van extra ruimte, niet aan meer studenten bieden?’ Vaak komen studenten eerst in een ‘feutenkamer’ terecht, daar past geen normaal tweepersoonsbed in. 

“Iedereen gaat dan natuurlijk naar Ikea voor een hoogslaper. Dat is in principe geen probleem, maar daar heb je maar twee soorten hoogslapers –  deze zijn niet zo stevig en ook niet ‘hufterproof’. Niet de beste keuze voor een vent van 21 met een vriendin. Bovendien verhuizen studenten best vaak tijdens hun studie, een standaardbed steeds meeslepen is dan vaak een slechte optie.”

“In mijn studentenhuis huren we een vaatwasser. Per maand betalen we ervoor en als hij kapot is, kunnen we meteen iemand bellen die de hem maakt. Daar kwam het idee voor huren dus vandaan. Wij komen het bed op maat maken in je kamer, en komen hem ook weer ophalen als het nodig is.”

Hoe ben je begonnen?

“Toen we het plan hadden, heb ik veel rondvraag gedaan binnen mijn vereniging Laurentius. Er werd meteen enthousiast en geïnteresseerd op gereageerd. Ik ben een website gaan bouwen en daarna hebben we de eerste bedden geplaatst.”

Had je een startkapitaal nodig?

“Elk bed dat we plaatsen, vereist natuurlijk een behoorlijke investering – het duurt een tijdje voordat je het bedrag hebt terugverdiend. Het geld heeft mijn vader eerst nog voorgeschoten, we willen later dit jaar wel geld gaan aantrekken.”

combibed

Hoe combineer je ondernemen met je studie?

“Ik studeer bedrijfskunde, en dat is wel een studie die veel ruimte biedt om CombiBed ernaast te doen. Op dit moment valt het qua tijd ook nog wel mee. Het kost wel tijd om het concept steeds te verbeteren en te promoten. Het is nu voor ons belangrijk dat studenten bewust worden van de mogelijkheid en de voordelen om een bed te huren.”

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?

“Door een pitch heb ik in januari ‘Het beste idee van Etten-Leur’ gewonnen, waardoor ik nu hulp krijg uit een netwerk van ondernemers bij het uitwerken van een businessplan. We hebben eigenlijk drie scenario’s uitgewerkt, waarin we in het beste geval in het eerste jaar meer dan honderd bedden plaatsen. Op korte termijn is eind april voor ons een belangrijk moment: als mensen kamers gaan zoeken. Dan moeten we een webshop hebben staan.

“Een netwerk bouw ik onder andere op door mee te doen aan het ondernemersplatform binnen Laurentius. Daar delen we verhalen en helpen we elkaar. Hier horen ook reünisten bij die inmiddels een goedlopend bedrijf hebben.”

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen?

“Dat het belangrijk is om door te gaan. Ga niet bij de pakken neerzitten als het niet meteen stormloopt. Het komt goed.”

Wat is jouw struikelblok?

“Ik ben een beetje allergisch voor het uitbesteden van werk. Zo vond ik dat ik zelf prima mijn website kon maken – anders kost het meteen zoveel geld. Toch is het soms beter om dingen uit te besteden aan mensen die het beter kunnen dan jij.”

Wat voor tip heb jij voor je mede studentondernemers?

“Ik denk dat andere studenten zich ervan bewust moeten zijn dat ondernemen mogelijk is naast je studie. Heel veel mensen lopen met een goed idee, maar onderschatten zichzelf. Dat is niet nodig. Als je zelf maar enthousiast genoeg bent, is er een dikke kans van slagen.”

combibed

Win huurtegoed voor een hoogslaper!

Wil jij slapen in zo'n gaaf bed van CombiBed? Wij mogen een verhuurtegoed van € 180 weggeven! Daarmee zou je bijvoorbeeld een jaar lang een gratis eenpersoonshoogslaper kunnen krijgen. Na afloop van de periode kun je ervoor kiezen om het bed te (blijven) huren of laten ophalen door Jaap!

Wat moet je doen om te winnen?
Reageer onder dit artikel en laat ons weten waarom je een nieuw bed nodig hebt! We nemen contact met je op als je hebt gewonnen.

 

Vergelijk jouw inkomsten en uitgaven met die van de gemiddelde student