Waarom ben je antropologie en internationale betrekkingen gaan studeren?

Ik heb voor deze studies gekozen omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in andere culturen en de wereld graag ook een stukje mooier wil maken. Zo hou ik ervan om nieuwe talen te leren en mensen over de hele wereld te ontmoeten. Daarnaast liggen mijn interesses bij mensenrechten, vredehandhaving en internationaal onderwijs. Deze twee studies bieden mij de mogelijkheid om deze passies verder te ontwikkelen.

 

Hoe ziet een normale schooldag voor jou eruit?

De colleges zijn gedurende de week meestal van maandag tot en met donderdag. De colleges starten om acht uur en gaan soms wel door tot tien uur ‘s avonds. Ik mag zelf kiezen hoeveel vakken ik volg per semester. Het minimumaantal vakken is vier en het maximum zes. Ik volg zelf gemiddeld tussen de vijf en zes vakken per semester. De meeste vakken hebben twee keer per week college, sommige vakken zelfs drie keer per week. Ik heb meestal twee tot drie vakken per dag, wat inhoudt dat ik vier tot zes uur per dag op school zit. Daarnaast probeer ik tijdens tussenuren wat huiswerk te maken en probeer ik ook altijd tijd vrij te maken voor mijn hobby’s.

 

Hoeveel tijd per week ben je kwijt aan huiswerk?

Omdat ik twee studies volg ben ik meer tijd aan huiswerk kwijt dan ‘normale’ studenten. Daarnaast moet ik voor beide studies heel veel lezen. Zo ben ik gemiddeld vijftien uur per week kwijt aan lezen en dan nog een aantal uur aan het maken van huiswerkopdrachten. Als ik een tentamen heb studeer ik nog 10 uur extra. Soms doe ik dit de nacht voorafgaand aan het tentamen als mijn planning weer eens gefaald heeft, haha!

 

Heb je veel tijd voor hobby’s naast je studie?

Ik doe super veel activiteiten naast mijn studie. Zo zit ik op buikdansen, geef ik voorlichting aan studenten over alcoholgebruik (de meerderheid van de studenten op de campus heeft weinig kennis over de risico’s van alcoholgebruik en drinken tot ze hun bewustzijn verliezen), ben ik lid van de antropologieclub en ben ik een contactpersoon voor studenten die in het buitenland studeren. Daarnaast ben ik ook nog lid van het archeologie lab.

 

Heb je veel contact met andere studenten van je studie?

Ja, de basisvakken hebben we met de hele faculteit en de specialisaties met kleinere groepen studenten. Hierdoor heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast heb ik door het campusleven ook heel veel medestudenten leren kennen, waardoor het heel makkelijk was om nieuwe vrienden te maken!

 

Wat vind je het leuk en minder leuk aan je studie?

Het leuke aan de studie vind ik dat je veel keuzevrijheid hebt in de vakken die je kunt volgen en dit zelf kan indelen. Wat ik minder leuk vind is dat ik heel veel moet lezen. Soms moet ik per vak 100 tot 200 pagina’s per week lezen, en het is geen licht verteerbare stof…

 

Wat wil je worden als je afgestudeerd bent?

Dat weet ik nog niet zeker, ik ga eerst een jaar lang Engels doceren in Brazilië. Daarna zou ik graag educatie programma’s voor musea willen ontwikkelen. Musea gericht op mensenrechten hebben hierbij dan ook mijn voorkeur.

 

Waarom zou je andere studenten aanraden om naar de Verenigde staten te komen?

Studeren in het buitenland is een hele mooie ervaring omdat je in een andere omgeving terecht komt waardoor je dingen over jezelf leert die je minder snel zult leren als je in je ‘eigen’ cultuur blijft. Daarnaast biedt de Verenigde Staten veel faciliteiten en activiteiten. Ook is het door het campusleven makkelijk om veel vrienden te maken. Daarnaast is het leven in een ‘dorm’ ook een aanrader.