Waarom ben je rechten gaan studeren?

Ik ben rechten gaan studeren omdat een rechtenstudie veel kansen biedt in Mexico. Er is namelijk veel vraag naar goede advocaten, mede omdat Mexico zo corrupt is. Daarnaast is de wet in Mexico erg complex, waardoor iedereen op een bepaald punt in zijn leven wel een advocaat of jurist nodig heeft. Rechten studeren geeft je dus veel kansen en mogelijkheden in Mexico.

Hoe ziet een normale schooldag voor jou eruit?

De opleiding duurt zes jaar, en ik zit nu in het vierder jaar. Ik moet vijf dagen per week naar school, van maandag tot en met vrijdag. Meestal word ik wakker om 8.30. Dan ga ik ontbijten en mijn huiswerk maken. De universiteit start hier om 10.00 uur en eindigt om 17.00. Het aantal lessen per dag verschilt. Soms heb ik drie lessen van twee uur, en soms heb ik vier lessen van anderhalf uur. Als de schooldag voorbij is ga ik naar huis, eet ik avondeten en ga ik even uitrusten. ‘s Avonds ga ik naar de sportschool en maak ik voor het slapen nog wat huiswerk. 

Hoeveel tijd per week ben je kwijt aan huiswerk?

Ik ben niet echt een typische student die hele dagen in de bieb zit. Ik denk dat ik ongeveer tussen de 15-20 uur per week aan huiswerk besteed. Als ik examens heb is het meer, en als het nieuwe semester van start is gegaan een heel stuk minder haha.

Heb je veel tijd voor hobby’s naast je studie?

Dat hangt van mijn rooster af. Ik hou erg van crossfit, maar mijn rooster laat dat niet altijd toe. Doordeweeks spreek ik niet veel af met vrienden, dat doe ik liever in het weekend.

Heb je veel contact met andere studenten van je studie?

Niet echt. Ik zit in een klas met vijftig studenten dus dat is eigenlijk te groot om iedereen persoonlijk te kennen. Daarnaast studeer ik liever alleen, omdat ik anders afgeleid raak en ga praten over alles behalve de studie.

Wat vind je het leuk en minder leuk aan je studie?

Ondernemingsrecht, en het feit dat ik veel nieuwe mensen ontmoet en ze kan helpen met hun juridische problemen. Wat ik minder leuk vind is dat veel teksten die ik moet lezen vaak droog en saai zijn.

Wat wil je worden als je afgestudeerd bent?

Advocaat of politicus.

Waarom zou je andere studenten aanraden om naar Mexico te komen?

Waarom niet? Mexico is heel anders dan Nederland. Zo hebben we heel veel tradities, cultuur en geschiedenis. De geschiedenis van Mexico vind ik heel mooi. Daarnaast hebben we ook het beste eten van de wereld. Mexicaans eten is lekker gekruid en smaakvol. De mensen zijn ook heel gastvrij en houden héél erg van feestjes haha.