Zij zal Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale van de Global Entrepreneur Awards in Frankfurt van 27 tot en met 29 april.  De winnaar werd samen met het publiek door een vakjury, bestaande uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers, bepaald.


 

"Ze ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben."

Volgens de jury en het publiek was het idee van Lotte het best omdat ze een ondernemer vanuit passie is en bevlogenheid heeft voor haar product. "Ze ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben", aldus de jury. De CloudCuddle is een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Het geeft ouders de vrijheid hun kind overal veilig te laten slapen. Lotte Leufkens studeert Mechanical Engineering aan de Technische Universiteit Delft.

 

Internationale finale

Tijdens de internationale finale in Frankfurt nemen vijtif studentenondernemers uit vijftig verschillende landen het tegen elkaar op. Lotte kan nu al rekenen op professionele begeleiding van ervaren ondernemers en een geldbedrag van tienduizend euro die ten goede zal komen aan haar onderneming. Ook de overige acht deelnemers kunnen rekenen op professionele coaching van ervaren ondernemers die zelf ooit ook in de positie van de studenten zaten.

 

Negen studentondernemers genomineerd

Voor de Global Student Entrepreneur Awards waren negen studentondernemers genomineerd, die allen op dit moment nog studeren aan HBO of Universiteit. De genomineerden kwamen van de VU Amsterdam, NHL Leeuwarden, Fontys Eindhoven, TU Delft, Hanze Universiteit, Universiteit van Twente, Tilburg University en Avans Hogeschool.

Bron: ANP