Het weer begint eindelijk beter te worden en daardoor ging ik op zoek naar leuke dagactiviteiten die lekker buiten zijn. Met zo’n lekker zonnetje wil je natuurlijk zo veel mogelijk buiten zijn. Op een terrasje zitten of een park opzoeken, dat doe ik al vaak met lekker weer. Deze keer wilde ik weer eens iets anders doen.

Toen ik ging bedenken wat ik kon gaan doen, dacht ik terug aan wat ik vroeger altijd met mijn ouders ging doen als het lekker weer was en mijn  zus en ik een dagje vrij waren: een meer opzoeken of fietsen. De uitjes die mij vooral zijn bijgebleven, zijn de dagen dat we naar de dierentuin gingen. Mijn ouders hadden een abonnement voor Diergaarde Blijdorp in Rotterdam waar we veel gebruik van hebben gemaakt. 

RSG Blijdorp 2

Speeltuin

Een onderdeel waar ik altijd naar uitkeek was de speeltuin in Blijdorp. Als je vroeger ook in Blijdorp bent geweest, dan kan jij je vast nog die grote touwen toren herinneren met glijbanen bovenaan. In mijn herinnering was deze toren altijd megahoog, maar dat zal in werkelijkheid vast wel meegevallen hebben. 

Aapjes kijken

Nu lijkt het me vooral weer leuk om gezellig een rondje te wandelen en naar de dieren te kijken. Met het zonnetje vind ik het heerlijk om lekker buiten te wandelen en in een dierentuin word je nog vermaakt door de dieren. Het is weer eens wat anders dan de oude haven of de Kralingse plassen.

RSG Blijdorp 3

Rotterdampas

Normaal gesproken is zo’n dagje naar de dierentuin best wel prijzig. Gelukkig houdt Rotterdam rekening met de studenten. Met de Rotterdampas kan je dit jaar één keer naar Blijdorp voor maar 5 euro. Ik ga binnenkort dus zeker weer een keertje aapjes kijken in Blijdorp! 

 

Rotterdam_SW_Banner_large