Aldi

Speculaasbrokken500 gram (4 stuks)Per 100 gram 498 kcal€ 1,09

De speculaasbrokken zien er uit zoals eigenlijk alle speculaasbrokken, maar ze zijn wel iets dikker dan normaal. We zitten alweer enthousiast klaar om te proeven. “Lekker deze!” vindt Roy. Ze smaken lekker en niet te overheersend, gewoon zoals speculaas normaal smaakt. “Prima inderdaad”, sluit Tristan zich erbij aan.

Jumbo

peculaasbrokken500 gram (4 stuks)Per 100 gram 457 kcal€ 1,99

De speculaas ziet er normaal uit, dus we gaan over tot proeven. “Een beetje smakeloos.” merkt Dana op en de rest sluit zich daarbij aan. “Niet vies, maar ook niet echt lekker.” zegt Tristan. De speculaasbrokken van Jumbo vallen dus een klein beetje tegen.

Hema

Speculaasbakkersbrok 200 gram (per 1 verpakt)Per 100 gram 468 kcal€ 1,50

“Deze is mooi zeg!” vindt Dana en de jongens delen deze mening. Een mooi uiterlijk hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de koek ook meteen lekker is, maar dat is bij deze speculaas van de Hema zeker wel het geval. “Zo lekker knapperig van buiten maar zachter van binnen!” Roy is enthousiast. “Deze is erg lekker ja.”

AH Basic

Speculaasbrokken400 gram (3 stuks)Per 100 gram 500 kcal€ 0,79

Uit de verpakking lijken ze weer sprekend op de andere speculaasbrokken, maar de smaak blijkt toch iets anders. “Ze zijn wel lekker, maar een beetje flauw...” zegt Roy. Tristan vindt ze ook niet super. “Ik zou ze denk ik wel opeten want ze zijn wel prima te doen, maar niet echt geweldig.”

Plus

Speculaasbrokken375 gram (3 stuks)Per 100 gram 500 kcal€ 1,00

De speculaasbrokken van Plus zien er weer precies hetzelfde uit als de vorige, maar ze smaken een stuk anders. “Heel erg lekker, precies zoals het hoort!” vindt Dana. Ook de jongens zijn enthousiast. Ze smaken precies zoals speculaasbrokken horen te smaken, en kosten weinig geld. Een hele goede verrassing deze van Plus!

Conclusie

Hoewel je het met speculaasbrokken eigenlijk nooit fout kan doen, is het toch wel fijn als ze ook echt lekker zijn! De grootste tegenvaller deze test waren de speculaasbrokken van Jumbo. Hoewel ze niet vies zijn (het is immers speculaas), waren ze niet echt geweldig. Ook AH Basic krijgt geen hoge beoordeling, omdat ze na twee happen toch een beetje flauw zijn. Op de derde plek eindigt Aldi, verrassend lekkere (dikke) speculaasbrokken voor weinig geld. Als tweede kiezen we Hema, want deze koek is erg lekker én mooi! Maar daar betaal je dan ook voor. De grote winnaar van deze test: de speculaasbrokken van Plus! Je hoeft niet veel geld uit te geven voor drie van deze koeken én ze zijn superlekker.

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de speculaasbrokken blind getest. De speculaasbrokken werden telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.

Welke 'studenten'-maaltijd of -drank wil jij graag beoordeeld terugzien in deze rubriek? Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.