Amigo (Aldi)

Alcoholpercentage: 4,6%
Inhoud: 0,33 liter
Prijs: € 3,99 per sixpack (niet los verkrijgbaar)

Het eerste biertje dat wordt open getrokken is geen heel goede opening van de avond. Je zou verwachten dat je in een Mexicaans biertje wel een vleugje tequila of citrus kan terugvinden, maar dit biertje lost deze verwachtingen niet in. Het biertje is erg duf en heeft maar een mager smaakje. “Wat ben ik blij dat ik hier niet veel van hoef te drinken.”


Sol (verkrijgbaar bij verschillende supermarkten)

Alcoholpercentage: 4,5%
Inhoud: 0,33 liter
Prijs: € 1,17 (Albert Heijn)

Vol goede moed gaan we door naar het volgende biertje, maar helaas komen we hier ook bedrogen uit. Wat we proeven is namelijk een erg soft en smakeloos biertje. Eigenlijk is het net een ‘gewoon’ pilsje, maar dan net iets frisser van smaak. Wellicht is dit biertje goed te doen op een zomerse avond met een schijfje limoen on the side voor wat extra smaak, maar vanavond zijn we niet overtuigd.

Esperados Verde (verkrijgbaar bij verschillende supermarkten)

Alcoholpercentage: 4,7%
Inhoud: 0,33 liter
Prijs: € 1,63

Je reukzintuigen worden bij dit biertje nog meer geprikkeld dan op een gemiddeld festivaltoilet. Wat we proeven is namelijk niet de klassieke Desperados, maar de nieuwste versie waaraan munt en limoen is toegevoegd. En dat ruik je. Waar we bij de vorige biertjes nog een speciale bijsmaak misten, is dit meer een gevalletje ‘iets teveel van het goede’. De conclusie? “Een slappe kruising tussen bier en een mojito cocktail, waarbij men de hoeveelheid munt duidelijk heeft overschat.” Wie had dan ook ooit gedacht dat munt en bier een goede combinatie zouden zijn? Wij in ieder geval niet.


Jumbo Dors Tequila (Jumbo)

Alcoholpercentage: 5,9%
Inhoud: 0,33 liter
Prijs: € 0,67

“Dit lijkt er meer op!” Bij het proeven van dit biertje zijn onze smaakpapillen voor het eerst deze avond positief verrast. We worden niet opgeschrikt door vreemde en overbodige bijsmaken en de hoeveelheid citrus is precies zoals het hoort in een perfect Mexicaans biertje. We proberen nog iets negatiefs te ontdekken aan dit biertje, maar dit blijkt een lastige opgave te zijn. In plaats daarvan verheugen wij ons er maar alvast op om volgende zomer met dit verfrissende biertje aan het strand te liggen.

 

Corona (verkrijgbaar bij verschillende supermarkten)

Alcoholpercentage: 4,6%
Inhoud: 0,355 liter
Prijs: € 1,62

Gezien het feit dat Corona stamt uit het Mexico van 1925, kunnen we dit zonder twijfel de klassieker onder de Mexicaanse biertjes noemen. Maar maakt deze blind geproefd ook zijn verwachtingen waar? Vergeleken met enkele biertjes die we eerder deze avond geproefd hebben is het alsof er een engeltje op onze tong piest. Toch kunnen we ook niet zeggen dat we omver geblazen zijn door de verbluffende smaak. “Een fris biertje, maar niet fruitig.” De toevoeging van een schijfje limoen zou hier dus ook niet overbodig zijn. Al mag je eigenlijk wel verwachten dat een biertje van deze prijscategorie dat niet meer nodig heeft.

 

Conclusie

Vanavond is opnieuw bewezen dat een hoge prijs niet garant staat voor goede kwaliteit. Integendeel zelfs! Het biertje dat volgens ons namelijk als overduidelijke winnaar uit de bus komt is de Jumbo Dors Tequila, verkrijgbaar voor de luttele prijs van slechts € 0,67 per flesje. Een heerlijk verfrissend biertje dat zich gevaarlijk makkelijk weg laat drinken, met de perfecte smaakverhouding van citrus en tequila. Je boodschappen voor de perfecte Mexicaanse avond haal je vanaf nu dus in huis bij Jumbo. Toch liever langs een ander supermarkt? Een goede tweede keuze zou volgens ons Corona zijn, al moet je hier wel wat dieper voor in de buidel tasten. We blijven toch studenten, hè.

 

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de biertjes blind getest. De drankjes werd telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.