Canei Hugo Frizzante

Inhoud: 0,75 l, 5% alcohol
Calorieën: onbekend
Prijs: € 3,99

 

hugo canei 480 dana dikkers

 

We beginnen met testen en iedereen heeft er zin in! De eerste hugo wordt ingeschonken en vol verwachtingen proeft iedereen. De typische Canei-smaak proeven we al snel bij deze hugo en dat is verrassend lekker en fruitig! “Het is bijna een soort limonade”, merkt Marius lachend op. Het hele panel is positief. “Deze is wel fris en lekker!” vindt Roy. Deze hugo is prima voor een avondje met je vrienden!

 

Bio Hugo (te koop bij Jumbo)

Inhoud: 0,75 l, 5,9% alcohol
Calorieën: onbekend
Prijs: € 3,99

 

hugo 480 dana dikkers

 

Deze hugo komt in een mooie grote fles en is te vinden bij Jumbo. Hij schuimt meer en bevat meer bubbels dan de vorige hugo. Deze smaakt lekker fris en luchtig! Precies goed, geen overheersend ingrediënt en een pure smaak. Deze is niet echt zoet maar daardoor juist lekker. Deze hugo past beter bij het eten dan de vorige, die meer een kenmerkende smaak heeft.Marion: “Deze is echt lekker fris, heerlijk!”Als enige heeft deze wijn een kurk (iets dat achteraf zijn goede smaak verklaart).

 

Käfer (te koop bij Mitra)

Inhoud: 0,75 l, 6,9% alcohol
Calorieën: 170 kcal per glas
Prijs: € 4,99

 

hugo kafer 480 dana dikkers

 

Deze wijn is te koop bij Mitra, iets dat toch bepaalde verwachtingen schept. “Hij is wat zuurder deze”, merkt Dana op. Hij heeft een wat andere smaak dan de vorige flessen en wijkt niet alleen qua smaak, maar ook qua fles af. Er zit ook meer alcohol in maar de aparte smaak valt niet heel erg in de smaak. “Ik vind deze minder lekker dan de vorige..” vindt Roy, iets waar de rest van het testpanel zich in kan vinden. De euro meer die je betaalt voor deze fles proef je niet echt terug en dat is jammer.


Ravini Hugo (te koop bij Aldi)

Inhoud: 0,75 l, 6,9% alcohol
Calorieën: 150 kcal per glas
Prijs: € 2,19

 

hugo ravini 480 dana dikkers

 

Misschien wel de bekendste uit het rijtje, de hugo van Aldi. Normaal prima te drinken maar hoe doet hij het in dit rijtje? Als enige komt bij het openen van deze fles een frisse, fruitige geur te voorschijn. “Deze is scherper”, zegt Roy. “Ja, er is te veel munt bij deze als je het vergelijkt met de vorige flessen”, meent Marius. Als testpanel zijn we niet zo enthousiast. Je betaalt dan misschien minder, echt super is het niet. Toch is hij prima, alleen tegen zijn duurdere broertjes kan hij niet op.


Galilei Hugo (te koop bij Albert Heijn)

Inhoud: 0,75 l, 6,9% alcohol
Calorieën: onbekend
Prijs: € 2,99

hugo galilei 480 dana dikkers

Deze hugo is te koop bij Albert Heijn en komt in een mooie, strakke fles. Je proeft meteen een vleugje mint en dat is lekker! “Ik vind deze lekker fris, gewoon goed!” vindt Dana. De rest is het met haar eens. Deze Hugo heeft een prima, normale smaak en niks overheerst. “Gewoon goed!” zegt Marion. En dat voor een euro minder dan de andere supermarkt-hugo’s!


Conclusie

Ondanks dat geen van de wijnen echt vies is, moeten we toch een winnaar en verliezer uitroepen. Waar we het allemaal over eens waren is dat de Bio hugo-wijn van de Jumbo het lekkerst was. De Canei hugo en de Galilei hugo volgen op gelijke voet. Hierna komt de Käfer, die de verwachtingen van een slijterijwijn niet waarmaakt. Verliezer van de test is de Ravini hugo van de Aldi, die prima te drinken is maar het toch echt aflegt tegen zijn (duurdere) tegenstanders. Maar heb je nog maar een paar euro op je rekening en heb je toch zin in Hugo? Dan voldoet deze prima!Heb je iets meer te besteden? Dan raden we de Bio hugo van Jumbo aan!

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de hugo blind getest. De hugo werd telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.

 

Coverbeeld: Pixabay/kloxklox_com