THM Instant Picnic BBQ

Prijs: € 2,49Opwarmtijd: 20 minutenBrandduur: onbekendDeze barbecue is te koop bij Nettorama, Plus, Vomar en Makro.

Verpakking: Op de verpakking van deze bbq staat Instant BBQ en dat doet vermoeden dat je meteen kunt beginnen. Dat klopt! Je hoeft geen gaatjes meer in de verpakking te prikken (zoals bij sommige andere bbq’s) en na 20 minuten zou je moeten kunnen beginnen met vlees grillen. Oordeel: De bbq vlamde meteen en dat zag er veelbelovend uit. Precies volgens schema was de bbq klaar voor gebruik en legden we ons eerste stukje vlees erop. En dat ging hartstikke goed! Aanrader, deze bbq!

Albert Heijn Kant en Klaar Barbecue

Prijs: € 3,49Opwarmtijd: 15-20 minutenBrandduur: 90 minuten

Verpakking: Bij deze bbq moet je eerst zelf gaatjes prikken, niet dat dat heel veel werk is, maar we vermelden het toch maar even. De bbq is een stukje groter dan de vorige, maar of dat per se een voordeel is (of juist een nadeel) moet zichzelf nog uitwijzen. Oordeel: Op de verpakking staat niks over het verdelen van de kooltjes maar wanneer je de bbq zomaar aansteekt, vat niet alles vlam. Ook na 20 minuten lijkt er niet veel gebeurd te zijn en zijn bijna alle kooltjes nog zwart. Daarom geven we het een beetje op met deze bbq. En dat is jammer, want dit was een van de duurste barbecues uit het rijtje. Misschien lag het ons, misschien aan de bbq maar we zijn in ieder geval geen match made in heaven.

Instant Barbecue (gekocht bij Dirk van den Broek)

Prijs: € 1,99Opwarmtijd: 20 minutenBranduur: onbekend

Verpakking De bbq zag er goed uit, en opnieuw moet je eerst zelf gaatjes prikken. Deze bbq is van hetzelfde formaat als die van Albert Heijn. Er staat een duidelijke gebruiksaanwijzing op, dus zelfs als je niet zo bekend bent met kant-en-klare bbq’s kun je nog aan de slag!Oordeel: Hij vatte goed vlam maar na 20 minuten is hij nog niet klaar voor gebruik: de meeste kooltjes zijn nog zwart. Wij denken dat wanneer de verpakking meer aanmaakblokjes had bevat, het een stuk beter was gegaan en proberen deze bbq nog te redden met kartonnetjes. En dat lukt aardig! De speklapjes worden snel en goed gaar en daarom zijn we alsnog blij met deze bbq van Dirk van den Broek!

Action BBQ

Prijs: € 1,59Opwarmtijd: 30 minutenBrandduur: onbekend

Verpakking: De bbq van de Action ziet er een beetje krakkemikkig uit, maar wat wil je ook voor dat geld? Bij het lezen van de gebruiksaanwijzing komen we er achter dat er bij deze bbq geen aanmaakblokjes zitten en daarom improviseren we maar weer wat met kartonnetjes. Dit is wel een groot minpunt, want van een kant-en-klare bbq verwacht je toch wat meer (zeker wanneer je geen aanmaakblokjes in huis hebt zoals wij). Oordeel: Hij vat wel goed vlam en de kooltjes worden al snel grijs. De kooltjes zijn ook een stuk kleiner, misschien dat dit een voordeel is. Supersnel lijkt de barbecue klaar voor gebruik én dat zonder aanmaakblokjes. Pluspunt is dus dat deze bbq het hartstikke goed doet, maar daarvoor moet je wel zelf aanmaakblokjes hebben (of met karton improviseren).

Hema Picknick barbecue

Prijs: € 2,97Opwarmtijd: 15 minutenBrandduur: 90 minuten

Verpakking: De barbecue van de Hema heeft een duidelijke gebruiksaanwijzing. Je moet de zak met kooltjes leegschudden en daarna de aanmaakblokjes verspreiden en allemaal apart aansteken. Pas als de bbq goed brandt mag je het grillrooster er op leggen. Oordeel Hij vat goed vlam en de kooltjes zijn een prima grootte. Maar na 20 minuten lijkt er net zoals bij zijn voorgangers niet veel gebeurd te zijn. Improvisatie, improvisatie daar komen we weer met onze kartonnetjes. Maar helaas mocht dat niet baten en gebeurt er niks. Jammer!

Conclusie

De Albert Heijn-bbq verliest deze test, er lijkt niks gebeurd te zijn met de kooltjes en daar zit je natuurlijk niet op te wachten wanneer je een stukje vlees wilt grillen. Ook de Hema-barbecue laat ons in de steek en raden wij daarom niet aan. De barbecues van Action en Dirk van den Broek leken verloren te zijn, totdat we zelf gingen improviseren. Toen deden ze het opeens supergoed en daarom is ons oordeel over deze twee: prima en het geld waard, maar zorg ervoor dat je zelf extra aanmaakblokjes in huis hebt. De grote winnaar van deze test is de THM-barbecue, die doet wat hij belooft en gewoon goed werkt zonder dat je daar iets extra’s voor nodig hebt. Het enige minpunt wat wij konden bedenken was dat de grillplaat een stukje kleiner is dan de anderen, maar aangezien hij het goed en snel doet, is dat niet echt een probleem.

Welke 'studenten'-maaltijd of -drank wil jij graag beoordeeld terugzien in deze rubriek? Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.