De Tomeato burger American classic is volgens de maker &Samhoud dan wel een vegetarische burger; hij smaakt zoals een échte. Om deze claim te testen wordt de burger aan een onwetende diehard vleeseter (een dag geen vlees, is een dag niet geleefd) en hardnekkige vegetariër (die al 16 jaar vleesloos door het leven gaat) voorgeschoteld. De burger - gemaakt van tomatengehakt met een topping van kaas, augurk en BBQ-saus - leek even onvindbaar, maar bij de vierde winkel was het raak! Tankstationbroodje"Dit ziet eruit als een klef tankstation broodje", is de eerste reactie van de vleeseter. Ook de prijs - € 3,75 - wordt niet positief ontvangen. "Dit is veel te duur voor een broodje wat eruit ziet als een opgepimpte euroknaller van de Mac, voor deze prijs kan je echt wel wat beters vinden" luidt het harde oordeel. De geur is dankzij de overdosis augurk ook niet geweldig. Met enige tegenzin wordt de eerste hap genomen. "Het broodje is prima, maar de burger voelt aan als klei. Wat een slappe troep zeg." De textuur van de burger doet de vleeseter denken aan een broodje ongezouten filet americain. Ook kauwen lijkt overbodig te zijn, "de burger is zo zacht dat hij meteen doorgeslikt kan worden." De vleeseter vraagt zich hardop af of dit geval misschien nog rauw is.


FalafelDe vegetariër vindt het uiterlijk van het broodje prima, maar is vooral erg benieuwd naar de smaak. "Dit heeft iets weg van falafel, maar de burger was misschien warmer beter tot z’n recht gekomen", wordt er als eerst opgemerkt. Daarnaast is vooral de vreemde textuur opvallend, deze is absoluut niet vergelijkbaar met andere vega producten. "De burger heeft geen vaste textuur en lijkt daarom gewoon maar bij elkaar geraapt, de smaak is een beetje flauw, maar verder wel prima te doen", aldus het eindoordeel.


ConclusieDe vleeseter vindt het broodje lekker en de burger eetbaar, maar daar is alles dan ook wel mee gezegd. Hij zou dit ‘wannabe broodje filet americain’ in ieder geval niet nogmaals kopen. Wanneer de onthulling wordt gedaan dat het helemaal geen vlees is kijkt hij daar ook niet raar van op. "Leuk geprobeerd, maar een echte Amerikaanse burger is dit dus echt bij lange na niet." De vegetariër vind het een leuk idee, maar echt speciaal is het niet. "Een normale vegaburger had beter op dit broodje gepast." De &Samhoud Tomeato burger is verkrijgbaar bij de AH to Go voor € 3,75 of snackbarketen Kwalitaria en bevat zo’n 356 calorieën.

Welke 'studenten'-maaltijd of -drank wil jij graag beoordeeld terugzien in deze rubriek? Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.