Ook deze week maak ik jullie blij met een gloednieuwe editie van 'Studenten.net test...’. Voor het product van deze week hebben we ons een avondje op de bank gesetteld met de afstandsbediening en een alcoholische versnapering binnen handbereik. In deze setting kwam het product van deze week, paprikachips, goed tot zijn recht.

Pirato (Aldi)Prijs: €0,79Gewicht: 250 gramCalorieën per handje chips (10 gram): 55 kcal

De verpakking van deze Aldi chips heeft wat weg van een wasmiddel- of luierpak. Het is te blij en de kleurencombinatie is vreemd, het geel bovenaan valt nogal uit de toon. Gelukkig is het uiterlijk van de chips wat beter. Ondanks de wat bleke kleur ziet de chips er lekker uit en is deze mooi rond. De smaak zelf is prima alleen jammer van de ontzettend vieze nasmaak. Daarnaast bijt de chips niet goed door en krijgt daarom het stempel ‘nep krokant’. "Deze chips heeft zijn glans, bite en verleidelijkheid verloren."

Albert Heijn huismerkPrijs: €0,97Gewicht: 200 gramCalorieën per handje chips (10 gram): 54 kcal

Ondanks, of misschien juist, omdat de chipszak is nageaapt van Lay’s, roept de Albert Heijn verpakking een vertrouwd en veilig gevoel op. De chips zelf is geurloos en heeft een mooi gestroomlijnde vorm. De smaak is wat minder, zo had de chips wat beter gebakken of gefrituurd mogen worden. De nasmaak is wat stoffig, maar laat zich prima wegspoelen met de nodige biertjes."Ik voel me thuis bij deze chippies."

HemaPrijs: €0,50Gewicht: 125 gramCalorieën per handje chips (10 gram): 55 kcal

De verpakking van de chips laat zich omschrijven als tof, hip, mooi en duur. Ook het uiterlijk is een lust voor het oog, de chips heeft een mooie kleur en oogt niet vadsig. Helaas is de smaak vrij oppervlakkig en is de chips te dun. Toch eet de chips goed weg. Alleen jammer dat we na het eten allemaal vieze paprikahandjes hebben, dit levert de volgende flauwe grap op: Komt een man bij de dokter en zegt: "Wilt u eens kijken naar mijn jongeheer, die ziet namelijk helemaal oranje." De man showt zijn kleine vriend die inderdaad helemaal oranje is. De dokter vraagt: "Wat doet u voor werk?" "Niks", antwoordt de man. "Maar wat doet u dan zoal op de dag?" "Sexfilms kijken en paprikachips eten!""Dit is een snack voor hipsters."

EuroshopperPrijs: €0,48Gewicht: 200 gramCalorieën per handje chips (10 gram): 56 kcal

De verpakking ziet er aseksueel uit en belooft niet veel goeds. Het zoutje zelf oogt wat pips, maar dat doet niks af aan de charme. De chips ziet er goed uit en hapt daarnaast lekker weg. Daarnaast scoort deze variant ook veel punten op het gebied van knapperigheid. De smaak is wat aan de flauwe kant en niet erg uitgebalanceerd. Toch krijgen we deze zak, als het moet, wel leeg."In deze chips zie ik kansen."

Jumbo huismerkPrijs: €0,92Gewicht: 200 gramCalorieën per handje chips (10 gram): 55 kcal

Deze chipszak heeft een koele en donkere uitstraling en wordt daardoor een tikkeltje mysterieus. Al maakt de spijkerstofkleur het ook wel weer stoer. En de chips? Ja die lijkt gewoon op paprikachips. Niets speciaals of afwijkends te zien. De chips hapt lekker weg en ook over de dikte en grootte zijn we unaniem tevreden. Dit is gewoon prima paprikachips zoals paprikachips hoort te zijn. "Lekkere chips, maar plakt wel aan mijn tanden."

En de winnaar is...Tja, een winnaar? Elke chips heeft zo zijn voor- en nadelen, maar eet uiteindelijk prima weg. Mocht je indruk willen maken op je hippe vrienden kun je de show stelen met het uiterlijk van de Hema chips. Ga je liever voor inhoud, sla dan de Euroshopper aan de haak. Kost het minst en zolang niemand weet uit welke zak het komt eet iedereen zijn bordje met plezier leeg. Heb je meer eisen op je lijstje en er wat geld voor over, dan is de Jumbo de beste keuze. Kost wat meer, maar daar krijg je een shiny verpakking, knappe chips en een lekkere smaak voor terug.

Voor de liefhebbers: een handjevol chips bevat gemiddeld 55 calorieën. Je eet ongeveer 10 gram chips als je een handje opeet. In een éénpersoonszakje zit 25 gram. Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben we de paprikachips blind getest. De chips zijn door één persoon opgediend waarbij de schaaltjes zijn genummerd. De zakken werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste paprikachips konden koppelen.Welke 'studentenmaaltijd' wil jij graag beoordeeld terugzien in deze rubriek? Mail naar redactie@studenten.net