Elke week test Studenten.net een typische ‘studentenmaaltijd’ of ‘studentendrank’. Deze keer probeerden we de magnetron macaroni uit, volgens het studentencredo: waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Is magnetron macaroni een beetje binnen te houden of kun je het toch beter zelf maken?

Supermarkt: Bas van der Heijden
Dailychef macaroni bolognese
Gewicht: 450 gram
Aantal calorieën: 423 kcal
Prijs: €2,19


Bas Macaroni

De eerste indruk is dat het lekker ruikt, maar dat er een teveel aan saus is. Bij het proeven verschillen de meningen. De één vindt de macaroni lekker zacht, de ander te plakkerig. Ook wordt de saus drabbig genoemd. We zouden de macaroni wel helemaal opeten, omdat het op zich wel smaakt, maar het zal niet van harte gaan. Deze macaroni krijgt van ons een 6.5.

Quote: ‘Ik kan beter zelf koken!’

Supermarkt: Jumbo
Macaroni ham/kaas
Gewicht: 450 gram
Aantal calorieën: 585 kcal
Prijs: €2,89


macaroni Jumbo

De geur en kleur van deze macaroni zijn niet erg aangenaam. Het doet ons denken aan kots. De smaak is wel beter in de macaroni doorgedrongen dan bij de vorige, maar het is wel erg waterig. De saus is te flauw en de prei erin wordt niet erg gewaardeerd. Het ergste is echter de ham. Die wordt ‘echt heel erg goor’ genoemd. Zonder de ham zou het wel te eten zijn, maar het verpest de saus totaal. Een magere 4 is het gevolg.

Quote: ‘Volgens mij is dit van die ham die nog over was in de supermarkt.’

Supermarkt: C1000
Macaroni ham/kaas
Gewicht: 450 gram
Aantal calorieën: 632 kcal
Prijs: €2,49


Macaroni c1000

Ook deze macaroni doet ons door de gelige kleur aan kots denken. ‘Ik weet niet of ik dit wil eten…’ wordt er gezegd, maar uiteindelijk proberen we hem toch allemaal. Met een aangename verrassing tot gevolg. De saus is lekker, de ham is veel beter dan die van de Jumbo. Ook is hij romig en niet flauw. De conclusie bij deze macaroni: niet altijd op de eerste indruk afgaan. Hij krijgt dan ook een 7.5.

Quote: ‘Ik neem gewoon nog een lepel!’

Supermarkt: Albert Heijn
Euroshopper macaroni bolognese
Gewicht: 450 gram
Aantal calorieën: 418 kcal
Prijs: €1,99


macaroni albert heijn

De macaroni ziet er niet geweldig uit en smaakt ook niet zo lekker. De saus is waterig en er is verwarring over de wortel die erin zit. Er zit te weinig gehakt in en het smaakt te flauw. Het is eerder een drab dan een saus te noemen. Hij is niet ranzig, maar erg enthousiast zijn we ook niet. Deze macaroni krijgt een 5.5.

Quote: ‘Ik zou hem wel opeten, want je hebt ervoor betaald.’

En de winnaar is…Het beste kun je de macaroni ham/kaas van de C1000 kopen. Hoewel hij er niet smakelijk uit ziet, moet je je daardoor niet laten tegenhouden. De saus is romig en de macaroni is goed eetbaar. Waag je echter niet aan de macaroni van de Jumbo, want die smaakt net zo smerig als hij eruit ziet. Maar echte slimme studenten nemen natuurlijk wat macaroni van huis mee: dat is gratis en nog lekkerder ook!