ABS Sweets (gekocht bij Plus)

Inhoud: 192 gram (12 stuks)Kcal per 100 gram: 407Prijs: € 0,99


Al hoewel de kikkertjes en muisjes er nog schattig uitzagen in hun jasjes van aluminiumfolie, valt dit niet meer te zeggen wanneer je ze uitpakt: “Dit ziet er uit als een rare kattendrol ofzo, moet ik dit echt in m’n mond steken?” Ja, dat moet. Ook na de eerste hap bleven de enthousiaste reacties uit. De panelleden vonden deze kikkers en muizen vooral heel erg hard en vreesden dat hun tanden zouden afbreken (dit is gelukkig niet gebeurd). Verder vonden ze dat er wel heel weinig chocolade omheen zat en dat het net leek alsof ze ‘een half gesmolten suikerklontje naar binnen werkten.’ Ook hadden ze last van een rare nasmaak die nog lang in hun keel bleef zitten. Maar, in alle eerlijkheid, heel erg vies zijn ze niet.

Favorina (Lidl)

Inhoud: 208 gram (13 stuks)Kcal per 100 gram: 407Prijs: € 0,85


Het complete testpanel werd verrast toen de kikkers en muizen van het tweede merk werden uitgedeeld. Ze zagen er namelijk compleet hetzelfde uit als de vorige! Niet alleen de aluminium jasjes kwamen overeen met die van het vorige merk, ook de ‘kattendrol-vorm’ was precies hetzelfde. Waarschijnlijk komt het dus ook niet als een enorme shock dat de smaak van deze kikkertjes ook verdacht veel leek op de vorige. Alleen panellid D. proefde een verschil en vroeg zich af of deze misschien over datum waren.

Jamin

Inhoud: 328 gramKcal per 100 gram: 385Prijs: € 3,50


Grote blijdschap onder de panelleden bij de derde testronde, want deze kikkers en muizen waren niet alleen anders dan de vorige twee, ze waren ook een stuk groter! Helaas hadden ook deze snoepjes een niet-zo-fraaie vorm: “Dit is sowieso het werk van een grotere kat dan net.” De geur van de snoepjes was wel aangenaam, het rook vooral naar chocolade. Ook over de smaak van deze kikkers en muizen waren de panelleden behoorlijk enthousiast, iedereen was het er over eens dat deze sowieso een stuk beter smaakten dan de vorige. Ze zijn een stuk zachter en smeuïger en ‘ze smelten zo lekker op je tong.’ Een succes dus!

HEMA

Inhoud: 192 gramKcal per 100 gram: 396Prijs: € 1,00


Panellid W. was meteen al enthousiast over deze kikkers en muizen ‘omdat ze er zo lekker vrolijk en gezellig uitzien.’ Deze snoepjes roken lekker naar chocolade en panellid D. dacht zelfs een vleugje mint te ruiken… De meningen over de smaak waren over het algemeen ook positief. Ze zijn een stukje minder smeuïg (en kleiner) dan de vorige, maar ze smelten wel lekker op de tong en de panelleden missen ook die nare nasmaak in hun keeltjes.

Conclusie

De kikkers en muizen van Jamin waren verreweg de lekkerste, daarover was iedereen het met elkaar eens. Helaas betaal je voor deze zeer fijne snoepjes ook wel de jackpot, maar wij vinden dat het zeker waard. Op de welverdiende tweede plaats staan de kikkers en muizen van HEMA, een stuk goedkoper, maar nog steeds erg lekker. Helaas waren de kikkers en muizen van Plus (en vele andere supermarkten) precies hetzelfde als die van Lidl, wat maar weer eens laat zien hoe we soms genept worden door supermarkten. Bij Plus betaal je meer geld voor minder (!) snoepjes dan bij Lidl, echt een enorme afknapper.Coverbeeld: Instagram/kersoptaart

Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de kikkers en muizen blind getest. De kikkers en muizen werden telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.

Welke 'studenten'-maaltijd of -drank wil jij graag beoordeeld terugzien in deze rubriek? Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.