Albert Heijn

Inhoud: 231 gram (6 tortilla’s, sausmix en dipmix)Calorieën per portie (2 stuks): 870 kcalPrijs: € 1,79

Dit pak is geen onbekende voor ons en daarom is het maken ervan ook makkelijk. Wij vinden het lekker om de burrito’s met kip klaar te maken en daarom zullen we dit bij alle pakken doen. We snijden de kip en de paprika en beginnen met koken. Het sausje maak je makkelijk met water en crème fraîche. Eigenlijk precies zoals we gewend zijn.De smaak van de burritos is lekker. Roy: "Veel smaak, maar niet te overheersend." Ook Dana en Tristan vinden ze lekker. "Deze smaakt gewoon zoals het hoort."

Knorr

Inhoud: 223 gram (6 tortillas, kruidenmix en saus)Calorieën per portie (2 stuks): 640 kcalPrijs: € 2,34

Dit pak kennen we ook al en de bereiding is eigenlijk precies hetzelfde als bij het vorige pak. We gebruiken weer kip en paprika. Wanneer we aan het koken zijn valt ons vooral de donkere kleur van de saus en de geur van het eten op. "Hmmm deze ruikt lekker," vindt Tristan.De smaak is scherper dan de vorige. Roy: "Wel lekker, maar als je niet zo van pittig houdt is het niet echt voor geschikt voor je." Dana vindt het wel lekker. "Ik hou wel van iets meer smaak, daarom vind ik deze lekker. " Tristan denkt dat de scherpe smaak vooral in de saus zit, en eigenlijk vinden we deze allemaal lekker.

Dirk van den Broek

Inhoud: 220 gram (6 tortillas, sausmix en dipmix)Calorieën per portie (2 stuks): ca. 700 kcalPrijs: € 1,55

Op de voorkant van dit pak staan burritos met gehakt, maar we maken ze toch met kip. De bereiding is weer hetzelfde. Het enige wat anders is, is de kleur van het sausje dat er bij hoort.De smaak is prima, maar vooral Roy is enthousiast. "Ik denk dat ik deze wel heel lekker vind. Misschien wel de lekkerste." Dana en Tristan vinden hem prima, maar niet zo bijzonder. "Gewoon lekker, maar de smaak is wel wat minder sterk." vindt Dana.

Jumbo

Inhoud: 227 gram (6 tortillas, sausmix en dipmix)Calorieën per portie (2 stuks): 482 kcalPrijs: € 1,69

Dit pak moet weer precies hetzelfde bereid worden, en aangezien we er al een paar hebben gemaakt is het zo klaar. Ondertussen ruikt de hele keuken naar burritos en staat het aanrecht vol met ovenschalen. We willen ze namelijk tegelijk in de oven doen, zodat ze als we ze gaan proeven allemaal nog warm zijn en er als het goed is geen verschil is in hoe ze eruit zien. De smaak is wel oke, maar niet zo geweldig als de vorige pakken. Hoewel burritos eigenlijk altijd lekker zijn, als we dan toch moeten vergelijken heeft deze wel minder smaak. "Wel prima, maar niet geweldig," vat Tristan het samen.

Aldi

Inhoud: 220 gram (6 tortillas, kruidenmix en dipmix)Calorieën per portie (2 stuks): Ca. 600 kcal Prijs: € 1,49

Het pak van Aldi is de enige die er een beetje anders uit ziet, maar de bereiding is eigenlijk weer hetzelfde. De burritos lijken wel iets groter, maar dat kan ook alleen schijn zijn.Ze smaken wel goed, maar niet geweldig. "Ik denk dat dit de minste zijn," zegt Roy. "Jaa, maar ze zijn niet vies.. gewoon minder vergeleken met de anderen," aldus Dana. Tristan sluit zich hierbij aan.

Conclusie

Eigenlijk zijn alle burritos gewoon lekker en verschillen ze niet heel erg qua smaak. Maar we zouden Studenten.net niet zijn als we geen winnaar en verliezer uitroepen, we doen natuurlijk niet voor niks deze test. Als slechtste uit de test komt volgens ons Aldi, maar dit kan je achteraf wel verklaren aan het kleine prijsje. Ook de Jumbo vonden we niet geweldig, maar waarschijnlijk geldt voor deze hetzelfde als die van de Aldi. Over de winnaar konden we het niet echt eens worden, maar uiteindelijk kozen we voor de Knorr burritos. Wel willen we hierbij zeggen dat het echt aan je smaak ligt, want hou je niet van pittig? Dan kan je beter voor die van de Albert Heijn of Dirk van den Broek (ook nog eens voordeliger) gaan.

Buen provecho!Om vooroordelen en voorkeuren uit te sluiten hebben wij de burrito's blind getest. De burrito's werden telkens door één persoon geserveerd, waarbij ze genummerd waren. De verpakkingen werden ook voorzien van een nummer, zodat we later de conclusies aan de juiste merken konden koppelen.

Welke 'studenten'-maaltijd of -drank wil jij graag beoordeeld terugzien in deze rubriek? Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net.