Steekproef

NOS meldt dat ongeveer zes procent van de Amsterdamse studenten aan sekswerk doet, zevenentwintig procent heeft het weleens overwogen. De Universiteit van Amsterdam heeft een steekproef gedaan onder 363 van haar studenten. Hieruit blijkt dat een klein percentage studenten soms werkt als prostituee of webcamgirl. 

 

Lekker cashen

UvA-onderzoeker Marie-Louise Jansen bracht in kaart waarom sommige studenten voor sekswerk kiezen. De hoofdreden is geld. Het verdient immers beter dan vakkenvullen in je lokale supermarkt. Ook plezier en spanning spelen een rol. De studenten die sekswerk doen, doen dat vrijwel allemaal omdat ze het zelf willen.

 

Verhuisd om als webcamgirl aan de slag te gaan

Studente Flora (25, niet haar echte naam) uit Canada is zelfs verhuisd om als sekswerker tijdens haar studie te kunnen werken: "Toen ik hoorde dat je in Amsterdam voor een webcam kunt masturberen en daar een paar honderd euro voor krijgt, ben ik meteen hierheen verhuisd."

Ze benadrukt dat sekswerk ook gewoon werk is, ondanks het negatieve imago dat er aan kleeft:"Werken in een kledingwinkel met klanten die zich als klootzakken gedragen, is veel mensonterender dan seks hebben met een ander meisje op camera."


Trots

Lyle Muns (22) is ook een student die bijklust als sekswerker en één van de weinigen die openlijk over zijn bijbaan vertelt: "Met mijn bijbaantje bij de Jumbo verdiende ik 3,50 euro per uur. Nu is dat 100 euro." Wat hij daarvoor moet doen? "Eerst heb ik altijd een gesprek en leren we elkaar kennen. Daarna begint het met knuffelen en daarna heb je seks met elkaar", aldus Lyle.

Hij is trots op zijn werk:"Het staat ook op mijn cv. Ik leer goed omgaan met mensen. En die ervaring kan ik ook gebruiken in mijn toekomstige werk." 

 

 

Bron: NOS