Alle boeken kopen

Zodra de boekenlijst bekend is bestel je braaf alle boeken. Zo niet, dan krijg je van alle docenten te horen dat je het boek voor hun vak écht nodig hebt. Totdat je er na een aantal weken achter komt dat je meer dan de helft van de boeken niet nodig hebt en je de meeste vakken prima kunt halen zonder. Mocht je echt het boek nodig hebben voor desbetreffend vak, merk je dat vanzelf wel en kun je het alsnog aanschaffen.


Vrije dagen

Als je gaat studeren heb je opeens veel minder les en vaak zelfs dagen dat je helemaal niet naar school hoeft. Al die doordeweekse vrije dagen plan je vervolgens helemaal vol met leuke dingen. Later komt je er toch achter dat die vrije dagen eigenlijk voor zelfstudie zijn bedoeld en dat je die hard nodig hebt.

 

Uitstellen

“Deze opdracht kun je niet in één dagje maken!” Waarschijnlijk ken je deze kreet nog van de middelbare school. Hoe vaak dat ook gezegd werd, toch begon je altijd een dag van tevoren en lukte het je elke keer om het net op tijd af te krijgen. Nu je student bent is dat anders. Een opdracht waar 40 uur voor staat, kost je ook daadwerkelijk 40 uur tijd (of meer). Als je denkt dat in een avondje te kunnen doen kan dat nog eens vies tegenvallen.

 

Het gehele hoorcollege meeschrijven/typen

Tijdens hoorcolleges wordt de belangrijkste stof verteld. Het is dan ook belangrijk om aantekeningen te maken. Let er wel op dat je niet alle sheets die gebruikt worden geheel overneemt en zoveel mogelijk probeert te noteren. De helft van het verhaal ontgaat je en als de gebruikte sheets belangrijk zijn, verschijnen ze ook online wel ergens.

 

De duurste/beste/snelste laptop kopen

Tegenwoordig heb je voor steeds meer opleidingen verplicht een laptop nodig. Er worden dan ook stevige eisen gesteld waaraan je laptop moet voldoen. De prijs van een laptop met zulke specificaties loopt dan ook al snel op. Achteraf merk je dat het echt niet uitmaakt of je laptop opstart in 2 of 10 seconden en dat een ‘i7 processor’ alleen maar stoer klinkt (tenzij je natuurlijk écht een zware laptop nodig hebt voor je studie). Lees onze tips over waar je op moet letten als je een laptop koopt.