1. Kom in een goed slaapritme

Een serieuze baan – of stage in dit geval - vraagt om regelmatig slaapritme. Hoe je eerst bijna de hele dag door kon slapen, wordt nu ineens van je verwacht dat je iedere stipt op tijd bent. Je zou hier alvast mee kunnen oefenen door een week van tevoren al iedere dag je wekker te zetten. Je zult merken dat het de week daarop, als je stage begint, al een stuk makkelijker is om op te staan en om op tijd in slaap te vallen.

 

2. Bereid je voor op lange dagen

In de ochtend vertrek je al vroeg van huis, om hier pas tegen de avond terug te keren. Het zijn lange, zware dagen waar je wel eventjes rekening mee moet houden. Zorgt ten eerste voor voldoende slaap, zodat je goed uitgerust bent (zie tip 1). Ook is het verstandig om de nodige etenswaren al in huis te hebben voor het avondeten. Na zo'n lange dag heb je vast geen zin om nog boodschappen te doen..

 

3. Gooi je agenda om

Die lange dagen zorgen ervoor dat je doordeweeks bijna geen tijd meer overhoudt. Geen middagjes meer naar de sportschool of genieten van de rust in de winkelstraten. Ook jij hebt nu te maken met een echte werkweek. Misschien is het een goed idee je afspraken maar naar het weekend te verschuiven? Of even aangeven dat je wat later bent bij dat etentje donderdagavond?

 

4. Zorg voor gepaste kleding

Een stage vraagt om gepaste kleding. Hoe je eerst sommige colleges bezocht in je comfy joggingbroek, moet je nu ineens goed voor de dag komen. Natuurlijk hoef je niet iedere dag in pak te verschijnen, maar een beetje degelijkheid kan geen kwaad. Hou het de eerste dag een beetje neutraal en kijk om je heen hoe de anderen zich kleden. Per werkplek kan dit namelijk aardig verschillen. Merk je toch dat je wat nieuwe dingen nodig hebt? Een goed excuus om een dagje te gaan winkelen!

Hou wel in gedachte: Het is maar een stage, dus je komt er vooral om te leren en kennis te maken met het vak. Probeer er vooral plezier in te houden!