1. HIIT

In een korte tijd alles geven wat je hebt, dat is de nieuwste rage in de sportwereld: HIIT, oftewel High Intensity Interval Training. Tijdens deze zeer intensieve work-out verbrand je vet, train je je spieren én verbeter je je conditie. Waar het bij HIIT om gaat is het gebruik van intervallen: voor enkele seconden of minuten ga je voluit, gevolgd door een korte ‘herstelperiode’. Klinkt simpel, is het niet. Je zult gesloopt zijn achteraf, maar dat is ook precies wat nodig is om het zo effectief mogelijk te maken. En het beste van alles? Een sessie duurt maximaal twintig minuten!

2. Touwtjespringen

Het is het geheim van Doutzen Kroes om haar killerbody in shape te houden: springtouwen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een touw, maar zelfs dat is niet noodzakelijk. Springen zonder touw werkt namelijk ook prima! Je traint niet alleen je benen, maar ook je schouders, armen en romp komen aan de beurt. En intensief is het zeker: tien minuten touwtjespringen schijnt gelijk te staan aan ongeveer twintig minuten hardlopen.

3. Traplopen

Je huisgenotenzullen misschien niet zo blij met je zijn, maar goed voor je lichaam is het wel! Een trap is je ultieme vetverbrander en het mooie is dat er altijd wel een in de buurt is. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk om de trap op en neer te lopen (zeer effectief!), maar je kunt nog veel meer met dit hulpmiddel. Zo kan je jezelf opdrukken tegen de trap, de treden gebruiken om stepsoefeningen te doen en jezelf uitdagen om in steeds kortere tijd de trap op te klimmen!

4. Dance like nobody’s watching

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dansen is een van de leukste work-outs om even snel tussendoor te doen. Zet een muziekje op, draag een comfortabele outfit en bewegen maar! Met de gordijnen en ramen dicht kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Waan je voor eventjes in de discotheek of dans een romantische rumba. Alles kan en alles mag!

5. Planken

Het is een tijdje helemaal hip geweest om jezelf op de meest originele plekken te fotograferen in plankhouding. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms wordt vergeten dat planken ook een enorm effectieve work-out is! Doordat je je lichaam zo stijf mogelijk moet houden span je elke spier aan en zal je binnen de kortste keren resultaat zien. Ben je toe aan wat uitdaging? Probeer eens de sideplank en wissel deze af met de ‘single arm plank’.

Beeld: Freeimages/tallia22