1. Je brief was toch niet zo goed

Ook al heb je je brief door anderen laten lezen, die zeggen dat het spot on is, misschien is de brief in werkelijkheid toch niet zo goed. Heb je aangegeven dat je aan de functie-eisen voldoet? Heb je gezegd dat de baan je superleuk lijkt? Heb je verteld wat je huidige (bij)baan inhoudt? Als je op alle drie de vragen ‘ja’ kunt antwoorden: daarom dus. 

Nogal logisch dat de baan je leuk lijkt, anders solliciteer je niet. Je moet niet zeggen dat je aan de functie-eisen voldoet, maar vertellen waarom dat zo is. En je moet niet vertellen wat je nu doet, maar wat voor resultaten je bereikt hebt of welke vaardigheden je geleerd hebt. Anders is het een verzameling lege woorden waar een recruiter niets mee kan. 

 

2. Je cv lijkt te veel op dat van anderen

Je cv kan letterlijk en figuurlijk niet boven de rest uitsteken. En reken erop dat veel hr-medewerkers allereerst de cv’s erbij pakken – helemaal als er een stortvloed aan sollicitaties binnenkomt.

Je kunt overwegen om ergens een fancy formatje te downloaden, maar dat moet wel echt bij de functie passen. Zorg dat je in je cv duidelijk je verantwoordelijkheden en bereikte resultaten beschrijft, ook bij groepsprojecten tijdens je studie of je stage. Veel mensen houden het bij een opsomming van functies en werkzaamheden, dus daar zit je winst. 

Met een beetje borstklopperij is niets mis. Was je verantwoordelijk voor social media bij je stagebedrijf, en leverde dat een x aantal meer volgers op? Dan mag je dat best vermelden.

 

3. Je brief is niet helemaal gelezen

Stel dat je cv door de keuring is gekomen en je brief erbij wordt gepakt: zou jij je eigen brief lezen? Is het een enorme lap tekst zonder bijvoorbeeld tussenkopjes? Zijn de eerste twee of drie alinea’s alleen maar saai en zakelijk? Dikke kans dat die brief snel wordt weggelegd. Je hoeft echt niet per se te vertellen waar je precies de vacature vond. Of (nogmaals) dat je de vacature heel leuk vindt. En gebruik helemaal geen ‘leuke’ grapjes die, als je heel eerlijk bent, toch niet zo origineel zijn. 

 

4. Bij grote bedrijven: je sollicitatie wordt door een systeem gehaald

Als je bij een enorm bedrijf solliciteert, bestaat de kans dat je brief en cv door een systeem worden gehaald. Het systeem registreert bijvoorbeeld welke sollicitaties bepaalde zoekwoorden bevatten. Het kan dus geen kwaad om af en toe een woord te gebruiken dat in de vacaturetekst staat. Zorg er wel voor dat je niet strooit met zulke woorden, als je brief vervolgens door een persoon wordt gelezen, val je genadeloos door de mand. Lege woorden (zie punt 1) zijn niet interessant.
 
Met dank aan: USA Today