Bereid je voor op koetjes en kalfjes

Als je normaal gesproken bijeenkomsten met (veel) vreemden vermijdt, dan praat je vast niet zo vaak over koetjes en kalfjes. Toch zul je zien dat dit tijdens een sollicitatiegesprek wel voor zal komen. Bijvoorbeeld als je begeleid wordt naar de ruimte waar het gesprek zal plaatsvinden, of om het ijs te breken. Bedenk alvast wat je gaat antwoorden op ‘Heb je het makkelijk kunnen vinden?’ of ‘Wat is het lekker/koud weer, hè?’. Een praatje over de prachtige locatie (als dat het geval is) kan ook voorbij komen.

 

Plan strategisch

Als je van jezelf niet zo makkelijk met vreemden praat, dan kan een sollicitatiegesprek je hele ‘reserve’ voor die dag opmaken. Zorg dus dat je ervoor en erna tijd hebt om tot jezelf te komen. Dit kan heel kort zijn: neem een half uurtje om een rondje te lopen of even alleen te zitten en je komt al een heel eind.

 

Doe extra je best aan het begin en het eind

Recruiters of hr-medewerkers vormen binnen de kortste tijd een indruk van je. Sterker nog: de eerste indruk is vaak binnen een paar seconden gemaakt. Maak daar je voordeel van. Kom binnen met een opgewekte glimlach, geef een stevige handdruk en je hebt al de helft gewonnen. Na jouw vertrek zal je gesprekspartner jou even kort evalueren. Als je dan ook op een soortgelijke manier vertrekt als dat je binnenkwam, is de indruk van jou als persoon in ieder geval al heel positief.

mensen-alleendenken

Vertel dat je introvert bent

Je zult ongetwijfeld de vraag krijgen wat jouw kracht is en jouw zwakte. Door aan te geven dat je iemand bent die graag observeert, en op die manier knelpunten ontdekt of dingen die opgelost moeten worden, verweef je het subtiel in het gesprek, zonder er de nadruk op te leggen. Ook kunnen introverte mensen vaak heel goed zelfstandig werken. Als jou gevraagd wordt wat jouw minpunt is, kun je bijvoorbeeld zeggen dat je soms je toevlucht neemt tot e-mailcommunicatie, maar je je daarvan bewust bent en tegenwoordig altijd nagaat op welke momenten je beter iemand face-to-face kunt spreken. Hiermee laat je meteen zien dat je goed bent in zelfreflectie!

 

Spiegel je gesprekspartner

Spiegelen is een welbekend trucje om geïnteresseerd over te komen en positief non-verbaal te communiceren. Het houdt in dat je de houding van degene die tegenover je zit kopieert. Vind je het lastig om de juiste toon te vinden, spiegel dan ook de toon van de recruiter. Als introvert persoon zul je vast wel eens gehoord hebben dat je ongeïnteresseerd over kwam, terwijl het vanuit jouw perspectief juist helemaal niet zo was – je was juist rustig! Door te spiegelen voorkom je zulke situaties. Misschien een open deur, maar toch: overdrijf het niet. Het moet subtiel zijn, anders werkt het juist op iemands zenuwen!

Bron: USA Today