1. Doe iets wat je leuk vindt

Een 4.9 of een dikke 1. Het was allebei niet genoeg. Hoe hard je je best ook gedaan hebt, het is niet gelukt. Maar de tentamens zijn in ieder geval wel voorbij. Ga iets doen wat je leuk vindt en denk even niet aan school.

 

2. Klaag tegen je moeder

Klagen helpt en daar zijn moeders voor. Ze zullen hun kindje ook (bijna) altijd gelijk geven, dus moet je even je ei kwijt? Praat met mama. Geeft je moeder je nou geen gelijk? Zeur dan even tegen de mama van jullie huis, zij wil je vast wel even troosten.

 

3. Zet het op een zuipen

Want dat is verdriet-killer nummer één. Je grote vriend tequila is er altijd voor je, ook na slechte cijfers. Alcohol doet vergeten en je wil niet meer worden herinnerd aan je grote fail. Sleur wat vrienden mee en maak er een gezellige avond van!

 

4. Drink wat met een goede vriend(in)

Alcohol doet vergeten, maar je wil niet al je hersencellen wegzuipen. Er moet immers ook weer een herkansing gemaakt worden. Wil je niet helemaal van het padje, maar heb je toch zin in een borrel? Drink dan even wat met een goede vriend of vriendin. Zij kunnen je vast ook opvrolijken.

 

5. Ga sporten

Je bent met iets anders bezig, je kan je frustratie kwijt en je voelt je sowieso beter nadat je jezelf in het zweet gewerkt hebt. Ik snap dat je niet echt staat te springen om 10 kilometer hard te lopen nadat er weer 6 credits door je neus worden geboord, maar trust me, het werkt.

 

6. Treat yourself

Niets fijner dan jezelf trakteren op iets lekkers, als je er even doorheen zit. Want daar wordt je blij van, je vergeet je slechte cijfer en hebt binnen de kortste keren een glimlach op je gezicht. Wat nou tentamenverdriet?

 

Foto: Unsplash