Wees je bewust van wat je eet

Houd bewust bij wat je elke dag in je mond stopt. Veel mensen met overgewicht denken dat ze er alles aan doen om af te vallen, maar zijn zich er soms niet van bewust wat ze allemaal eten.

Zo kun je wel leven op een paar boterhammen per dag en keurig naar de sportschool gaan; als je na dat sportschoolbezoek een zak chips leegvreet omdat je zo’n honger hebt en denkt dat dat wel kan ‘omdat je toch gesport hebt’, dan schiet het alsnog niet op.

Houd het dus goed bij (schrijf alles desnoods op) en wees eerlijk tegenover jezelf; stiekem die zak chips weglaten op je lijstje, daar heb je alleen zelf last van.

 

Eet niet te weinig

Het lijkt zo’n slimme zet: je lunch of je ontbijt overslaan, want dat scheelt mooi weer calorieën, toch? Nou nee, dat is niet zo. Als je te weinig eet, krijg je op een later moment van de dag zo’n enorme trek, dat de kans groot is dat je dan te veel en ongezond eet.

Daar komt bij dat wanneer je lichaam te weinig eten binnen krijgt, je juist dik wordt. Alles wat er dan binnen komt wordt opgeslagen als vet; een trucje van je lichaam voor in tijden van schaarste. Zorg dus dat je voldoende eten binnen krijgt, om nare verrassingen te voorkomen.

 

Drink water

Heb je trek in wat lekkers? Neem dan snel een glas water. Het neemt snel het hongergevoel weg en heeft ook als voordeel dat je goed gehydrateerd blijft. Ook als je tijdens de maaltijden water blijft drinken, zit je sneller vol zodat je niet teveel eet.

 

Eet (en drink) zo min mogelijk suiker

Suiker is een sneaky dikmaker; het zit in heel veel voedingsmiddelen, en je wordt er moddervet van. Bij sommige producten is het duidelijk dat er suiker in zit (bijvoorbeeld koekjes) maar van sommige is het minder bekend: aan bijvoorbeeld pastasauzen wordt suiker toegevoegd om het lekkerder te maken. Maar ook in bijvoorbeeld limonadesiroop en frisdrank zit veel suiker, dus drink daar zo min mogelijk van.

 

Beeld: Pixabay/PublicDomainPictures
Bron: Daily Mail