Introweken: hilarische, maar soms ook toch gênante momenten. Van seks in een dixi tot verloren fietsen en van wildplassen tot drankspelletjes: het kan allemaal tijdens de introweek! 

Helemaal wasted

Laura&Anna-lin

Laura (19) & Anne-Lin (19): “Er was één jongen die helemaal wasted was. Het lukte niet eens om hem in een taxi te krijgen en hij mocht nergens meer naar binnen. Naar huis kon hij ook niet meer dus heeft hij uiteindelijk bij iemand thuis geslapen. Het was gewoon heel erg gênant. Gelukkig is dat ons niet gebeurd! Wij proberen ons gewoon te gedragen.”

Seks in een dixi

Robin

Robin (19): “Ik ben dit jaar voor het eerst intro-mama, wat inhoudt dat ik de hele week een groep eerstejaarsstudenten begeleid. Gênant was dat ik zelf van de trap gevallen ben nadat ik een paar biertjes te veel op had. Echter, het leukste moment was toch dat twee van mijn kindjes seks hebben gehad in een dixi. Gelukkig kwamen ze het zelf vertellen!” 

Zoeken naar je fiets

Ongun

Ongun (17): “Ik kom uit Turkije en ben pas sinds een week in Nederland, dus ik probeer nog te acclimatiseren. Ik vind het erg leuk tot nu toe: de kaas is heerlijk en vind het fietsen een bijzondere gebeurtenis. Tot nu toe gaat het goed, ik ben nog niet gevallen. Wel was ik tijdens één van de feesten een beetje dronken en achteraf heb ik een uur naar mijn fiets gezocht.” 

Drankspel over seks

Kate&Sofia

Kate (19) & Sofia (18): “Als we het leukste moment uit moeten kiezen dan is dat de allereerste avond. Toen speelde we met onze groep het drankspel ‘never have i ever’. Onze begeleiders begonnen direct seksvragen te stellen. Dat is wel heftig als je het spel speelt met mensen die je net een paar uur kent. Aan de andere kant leer je elkaar wel direct heel goed kennen.” 

Onaardigste meisje ooit

Robin&Mick

Robin (18) & Mick (18): “Nou niet echt iets grappigs, maar wel iets bizars. We hebben deze week met het meest onaardige meisje ooit gesproken. Ze stond onze studie, natuurkunde, helemaal af te branden. Verder drinken wij allebei niet zoveel, dus we hebben geen mooie drankverhalen. Wij zijn zonder alcohol al heel gezellig!” 

Iedere dag zuipen

Marcel

Marcel (18): “Eigenlijk heb ik vooral de hele week iedere dag gezopen. Soms weet ik niet eens meer hoeveel. We hebben deze week ook ’boten’ gespeeld, een drankspel met kaarten. Na het spel vroeg iemand of alles wel lekker ging, maar ik zag een beetje dubbel. Ik dacht ik totaal maar twee biertjes gedronken had, maar dit bleken er een stuk of tien te zijn. Een prachtig begin van mijn studententijd!”  

Foto's van zoenende mensen

Mattheo&Charlotte

Mattheo (20) & Charlotte (20): “We zijn allebei pas een week in Nederland, maar vinden het helemaal te gek! We hebben tot nu toe veel gedronken, veel gefeest en lekker gegeten. Het leukste wat wij hebben meegemaakt was dat we in de club op zoek gingen naar zoenende mensen en dan met de hele groep een foto maken zonder dat ze het door hadden. Het zijn de kleine dingen!” 

Boete voor wildplassen

Gijs&Pepijn

Gijs (18) & Pepijn (18): “We hebben deze week veel in het park gezeten, mensen leren kennen en natuurlijk veel gedronken. Of ik iets gênants heb meegemaakt? Ja, ik heb een boete van €140,- gehad voor wildplassen. Na een feest liep ik naar buiten om te plassen en ineens stonden er drie mannen van handhaving om mij heen. Die delen kennelijk ook boetes uit tegenwoordig. Ik probeerde er nog onder uit te komen, maar dat is niet gelukt.” 

 

Bespaar tijdens je studentenleven

Ben jij ook een hoop geld kwijt aan drank, stappen en misschien wel aan een boete voor wildplassen? Of vind je het studentenleven überhaupt duur? Met Stufi van Studenten.net kun je geld verdienen door te shoppen. Check it out now! 

 

 

Auteur: Yvette Kooper