Nee, je hebt dagen vrij, maar ook dagen dat je soms tot acht uur ‘s avonds aan ‘t ploeteren bent aan dat ene vak. Buiten dat niet alleen tijden verschillen per dag, verschilt dit ook per studieblok. Dus als je wil werken heb je een flexibele werkgever nodig. De uitkomst hiervoor zijn uitzendbureaus en al helemaal degene die student gericht zijn.

ASA Talent

Tijdelijke bijbanen, vaste bijbanen studiegerelateerde bijbanen (tip!), of een startersfunctie: bij ASA Talent vind je bijbanen die jou  als student verder helpen. Er zijn twee locaties in Rotterdam: op het Weena en bij Hogeschool Inholland.

Mise en Place

Dit is een uitzendbureau in de horeca. Wekelijks krijg je door wanneer je moet werken en waar, dit kan overal zijn. Zo zit je de ene keer in Amsterdam en de volgende keer bij een hotel of restaurant om de hoek. Vaak sta je in de bediening of achter een bar. Het Mise en Place-kantoor in Rotterdam is gevestigd aan de Oostzeedijk. Wel moet je bij Mise en Place een vaste hoeveelheid uren werken per week.

A&F

Een ander horeca-uitzendbureau is A&F. Ook hier kan je achter de bar staan of eten uitserveren, maar verder bestaat er ook de mogelijkheid om in de keuken te werken als basiskok of afwashulp. Tot slot kan je ook als organisator aan de slag of desnoods als parkeerwacht bij evenementen. Ook A&F is gevestigd aan de Oostzeedijk.

Pepperminds 

Niet zo geïnteresseerd in de horeca? Misschien is Pepperminds dan meer iets voor jou. Bij Pepperminds ga je met een groepje medestudenten langs deuren voor deur-aan-deurverkoop. Of je staat op evenementen of beurzen met als doel abonnementen of lidmaatschappen te verkopen. Het kantoor van Pepperminds vind jeaan de Schilderstraat. 

Rotterdam zit vol met studentenwerk, vaak kom je ook nog veel flyerende studenten tegen in het centrum, ook studenten die andere studenten werven voor dit soort uitzendbureaus zie je regelmatig. Dus mocht je flexibel willen werken mogelijkheden genoeg. Rotterdam_SW_Banner_large