Als een echte toerist in eigen stad heb ik de trappen beklommen en genoten van het uitzicht. Pas toen ik boven in het gebouw was, kwam ik erachter dat dit ook een onderdeel is van Rotterdam viert de stad. Alhoewel dit natuurlijk ook wel een beetje te verwachten was. Tijdens dit evenement willen ze Rotterdam meer op de kaart zetten en hier komen natuurlijk onwijs veel toeristen op af. Eenmaal boven vond ik het ook leuk dat er meerdere borden stonden met foto’s waarop je een deel van de stad in de geschiedenis zag. Erg leuk als je weet hoe die plekken er tegenwoordig uitzien.

Rooftopfeestjes!

Omdat ze bij de trappen meer informatie hadden liggen over alle activiteiten en het programma, heb ik nu al meer dingen op de planning staan om op te zoeken. Ten eerste wordt deze maand de Rotterdamse Architectuur Maand genoemd. Naast de bekende Rotterdamse Dakendagen en ZigZagCity zijn er ook tentoonstellingen, excursies en overnachtingen bij een architect. Mocht architectuur je nu niet zo interesseren, dan kan je altijd nog naar de rooftopfeestjes. Dit is eigenlijk een jaarlijks terugkerend event en zal nu nog wat uitgebreid worden door Rotterdam viert de stad.

RSG Rotterdam viert de stad 2

De toekomst van Rotterdam

Iets wat mij ook heel interessant lijkt is De Nieuwe Stad in Museum Rotterdam. Hier is een gigantische maquette te zien van de toekomstvisie van stedenmaker voor Rotterdam. Het lijkt mij leuk om te zien hoe ze vroeger dachten dat ons heden eruit zou zien. Iedereen heeft wel wat ideeën over hoe zij denken dat Rotterdam er over 50 jaar uitziet en het lijkt me bijzonder om te zien hoe erg dat af kan wijken van hoe het werkelijk zal worden.

Dit was vooral even een kijkje op wat culturele activiteiten van Rotterdam viert de stad die mij interessant lijken, maar ze hebben natuurlijk nog veel meer op het programma staan. Ik vind het altijd erg leuk om meer te weten over de geschiedenis en huidige cultuur van een stad, maar zal net zo goed te vinden zijn bij toeristische trekpleisters als de trappen en het reuzenrad of bij de rooftopfeestjes van de Rotterdamse Dakendagen.  

 


Rotterdam_SW_Banner_large