Mijn reputatie als kok

Voor ik direct wordt weggezet als faalhaas van het leven, ik kan koken. Ja bestuur, ja commissies, ja vrienden en familie, ik kan heus wel een simpele maaltijd op tafel toveren. Gaandeweg heb ik alleen de reputatie gekregen dat ik het niet kan (oké, toegegeven, er zijn wel eens dingen ‘voorgevallen’) en ik heb nooit de moeite willen doen die te veranderen. Iedereen kan koken. Als je het recept stapsgewijs volgt, dan kan het bijna niet misgaan eigenlijk. Behalve als je Rick bent. Dan gaat het fout. Eigenlijk ook een eigenschap die ik na een of twee ‘foutjes’ aangemeten heb gekregen en nooit meer kwijt ben geraakt.

 

De easy meals

Wat eet ik dan? Ook ik volg het traditionele studenten-eetpatroon van pizza’s, magnetronmaaltijden en dergelijke (eten bestellen doe ik (bijna) niet, dat is zó zonde van het geld), maar ook in huize Rick staat er geregeld een pan op het vuur. En daar zit dan nog voedsel in ook, dat zonder teveel ongeregeldheden wordt bereid.

Wat eet ik dan nog meer?

Vrij geregeld gooi ik de pan vol met een Aviko roerbakmix. Vol met allerlei groenten, aardappels en vlees, in verschillende vormen en variaties. Lekker makkelijk, het ziet er in ieder geval gezond uit en het is lekker. Flikker het in een pan en that’s all there is about it, really. Ohja, niet vergeten het fornuis aan te zetten. Ook hou ik ervan om de simpele ‘AVG’ maaltijden te maken. Aardappels (in de vorm van röstirondjes, aardappelschijfjes of krieltjes), vlees (een hamburgertje of (kip)schnitzel gaat altijd met veel plezier mijn maagje in), en groenten (zoals wortels en boontjes). Wat eet jij het liefst?


Meer van Rick