De oplossing voor je studeerproblemen?

De makers van de Studeerpil beloven dat je met deze pil informatie beter kunt onthouden en makkelijker kunt terughalen uit het geheugen. Ook kun je betere verbanden leggen en is je focus beter. Klopt dit? Wij vroegen 3 studenten om de pil te testen en hun eerlijke mening te geven.

 

Student 1: Wim de Waal

studeerpil-Wim-de-Waal

Omhulsel: "Het omhulsel(capsules) van de pillen zijn vrij dik en stug waardoor ze niet snel smelten in je mond. Ik heb de pillen ingenomen met een slok water en kon geen vervelende smaak ontdekken.

Geconcentreerder: "Na het slikken van de pillen merkte ik dat ik iets geconcentreerder was, wel was het voor mij nodig om er minimaal 2 te nemen om een dusdanig concentratieversterkend effect te ervaren. Ik kon langere periodes door leren over één onderwerp, zonder snel afgeleid te geraken. Wel moest ik er echt voor zorgen dat ik randzaken aan de kant legde of afsloot, zoals mijn laptop/mobiel enzo."

Meer energie: "Het effect lijkt sterk op het effect van cafeïnepillen van de drogisterij, zonder het vervelende onrustige gevoel. Ik merkte dat ik meer energie had, maar dat ik deze energie beter kon kanaliseren op het studeren. De leerstof zelf nam ik sneller en beter op. Ik heb veel betere cijfers gehaald dan ik had verwacht en deel dit mede toe aan de pillen, ik ben helemaal om! Ik moest de pillen niet na +/- 16:00 uur innemen, na dit tijdstip inslikken zorgde er bij mij voor dat ik met geen mogelijkheid in slaap kon vallen."   

 

Student 2: Maureen van Keeken

Studeerpil-Maureen-van-Keeken

Focus: "In mijn normale toestand heb ik een vrij slechte concentratie en kan ik me moeilijk focussen. Als ik een tekst probeer te lezen schieten mijn gedachtes altijd alle kanten op en moet ik bepaalde zinnen meerdere keren lezen tot ze tot me doordringen. Ook bij het schrijven raak ik soms compleet het overzicht kwijt en heb ik geen idee meer wat ik nou eigenlijk aan het doen ben. Ik was hierdoor erg benieuwd naar de werking van een studeerpil. Het innemen was echter al een uitdaging op zich, omdat de capsules aan de grote kant zijn. Laat me je wel even waarschuwen als je hierdoor besluit alleen het poeder in te nemen; de smaak is nog erger dan het gevoel dat de capsule in je keel blijft hangen."

Tevreden: "Over het algemeen ben ik aardig tevreden met het effect van de studeerpil. Ik was zo druk met mijn scriptie bezig, dat ik niet eens achter me het brood uit mijn broodrooster hoorde schieten. Dat is pas focus! Ook kon ik gemakkelijk een paar uur achter elkaar werken zonder dat ik de drang voelde om te pauzeren. En geloof me, deze drang heb ik normaal al na ongeveer een halfuurtje. Ik heb door het gebruik van de studeerpil zelfs voor het eerst sinds tijden een tekst van begin tot eind kunnen lezen. Dit ging ook veel sneller dan anders. Toch merkte ik nou niet per se dat ik ineens veel beter verbanden kon leggen of nieuwe inzichten opdeed. Het is ook niet zo dat ik een tekst ineens volledig begreep zonder bepaalde stukken te moeten herhalen, maar vergeleken met mijn concentratie zonder studeerpil zat er zeker verbetering in."

Meer concentratievermogen: "Al met al kan ik zeggen dat de studeerpil zeker helpt bij je concentratievermogen en je meer gefocust maakt op een specifieke taak. Hoewel ik niet ineens transformeerde in een intellectueel wonder, merkte ik dat het toch een positieve invloed op me had. Het lezen ging sneller en ik kon langer aan iets doorwerken dan anders. Ik ga het zeker vaker gebruiken, want alles wat helpt om beter te concentreren is welkom!"

 

Student 3: Maureen van der Gulik

Studeerpil-Maureen-van-der-Gulik

Smaak: "Ik heb de studeerpil inconsequent gebruikt, en geen vast ritme aangehouden maar alleen ingenomen kort voor het studeren op lege maag. De smaak was iets sterker dan ik had verwacht van een capsule, ietwat kunstmatig/onaangenaam. Maar niet heel merkbaar over het algemeen en helemaal niet merkbaar wanneer je 'm inneemt met voldoende water."

Alerter: "Na ongeveer 20 minuten voelde ik me iets alerter. Ik heb weinig concentratieproblemen gehad tijdens het studeren, mits ik natuurlijk zo nu en dan pauze nam en een goed ritme aanhoudt. Wanneer ik echter al moe was vóór het studeren maakte deze pil weinig verschil.

Geen nare effecten: "Het positieve aan deze pil is dat ik geen enkele nare (bij-)effecten heb waargenomen, ook niet op lege maag of wanneer ik moe was. Toch is het moeilijk te zeggen of de postieve effecten van de pil door de caffeine kwamen of ook door de andere ingrediënten, aangezien een kop koffie me ook allerter maakt."

 

Conclusie

Alledrie de studenten waren erg positief over het product en zouden het absoluut weer gebruiken. Er waren weinig minpunten, maar als je al moe bent voordat je begint aan het studeren dan maakt de pil weinig verschil. De pil is daarom niet meteen geschikt om te studeren op een brakke dag ;-).