Franny en Nico uit Utrecht zijn op dit moment op reis door Australiƫ en Bali (Indonesiƫ). Wat ze daar allemaal meemaken kun je hier de komende tijd lezen. Nu deel 4!

Voor de mensen die niet weten wat Kakadu is, het is een van de vele nationale parken die Australie kent. Het is tenminste 100 bij 200km groot en ligt ten oosten van Darwin. De beste manier om het park te verkennen, is met een tour. Wij hadden een driedaagse tour uitgezocht. 's Ochtends vroeg bij dageraad, werden we opgehaald door Haymesh (de tourleider). Samen met nog 7 andere avonturiers gingen we op pad.

Fruit batsVoordat we het park in reden hebben we nog een billabong (dit is een meertje dat tijdens de 'wet' in contact staat met stromend water en tijdens de 'dry' het enige water is in de verre omtrek) bezocht. Het park zelf reden we in via de 'Old Jim Jim road', een onverharde vrij brede weg. Halverwege hebben we nog drie bomen vol met fruit bats gezien, vleermuizen met een spanwijdte van zo'n 1,25 m! Hierna namen we een echte 4wd-weg naar de Jim Jim Falls. Deze lag in een kloof en was erg mooi. De waterval zelf was echter zo goed als opgedroogd... omdat het nu nog 'the dry' is (winter).

Twin FallsVia een andere weg kwamen we aan bij het kampeerterrein. Na een goed avondmaal vielen we vrij vroeg onder een met sterren bezaaide hemel in slaap. De volgende dag was het tijd voor het bezoeken van de Twin Falls. Naar de top was een behoorlijke klim, maar het uitzicht maakte het absoluut de moeite waard. Om de onderkant van de waterval te bereiken moest trouwens eerst nog 800 meter de rivier opgezwommen worden. Die avond lekker ge-bbq'ed en genoten van de verkleurende rotsten onder invloed van de ondergaande zon.

AboriginallandDe laatste dag zijn we naar Arnhemland gegaan, een unieke kans omdat dit aboriginalland slechts 1 dag in het jaar open is voor publiek en dat was deze dag. We hebben daar een aboriginal community bezocht en voor het eerst australisch voetbal gezien, daar schijnen de aboriginals erg goed in te zijn.. Op de terugweg kwamen we nog een 'salty' (zoutwater krokodil) tegen in de grensrivier tussen Kakadu en Arnhemland. Hij was aan het jagen op vissen en het zag er erg spectaculair uit!

Tot slot hebben we nog een river cruise gemaakt, waarin we erg mooie vogels hebben gezien waaronder de Jabiru en natuurlijk de nodige salty's en sweety's. De tour was zeker de moeite waard en 3 dagen is precies goed. Een aanrader dus.