Franny en Nico uit Utrecht zijn op dit moment op reis door Australiƫ en Bali (Indonesiƫ). Wat ze daar allemaal meemaken kun je hier de komende tijd lezen. Nu deel 3!

Na onze trip naar Lombok gingen we op weg naar Kuta, in het zuidwesten van Bali. Kuta is het toeristen oord van Bali en is te vergelijken met de Spaanse costa's. In eerste instantie waren we niet van plan om hier naar toe te gaan, maar omdat we ons vliegticket wilden veranderen moesten we er toch naar toe.

ToeristenparadijsOns studententicket kon alleen hier veranderd worden. We waren dan ook voorbereid op het ergste, want vrijwel iedereen die we onder weg waren tegen gekomen zei tegen ons dat Kuta toch wel zo vreselijk was. We kwamen na een lange dag reizen erg laat aan in dit toeristenparadijs. Met de lonely planet in de hand gingen we dus maar op zoek naar een hotel. De meest vage en duistere straatjes werden we ingestuurd. Wonderwel kwamen we aan bij het goeie hotel en het zag er erg mooi uit. Het contrast is echt groot! Aldaar zijn we maar direct ons bed ingedoken. Het verkennen van Kuta kwam de volgende ochtend wel.

SurfenOm eerlijk te zijn viel het mee. We hebben beide al mogen proeven van de Costa del Sol en dit was veel leuker. Een enorme bedrijvigheid van de gebruikelijke taxi's en handelaren vrolijk gemixt met Europese en Australische beachboys en -girls. Het strand was veel mooier dan in Spanje en had geweldig brekende golven. Verder had dit strand nog een verborgen regel! Handelaren en dergelijk mochten niet verder komen dan een onzichtbare lijn en je kon hier heerlijk rustig op het strand liggen, wat wij uiteraard niet hebben gedaan. Nico had besloten om alvast een keer te gaan surfen. Kan hij mooi de blits maken in Australie. Tenminste dat was zijn idee. Hij had bij een handelaar een plank gekocht en ging dus met frisse moed de zee in bijgestaan door een Engelse jongen die hem wat tips gaf. Het mocht allemaal niet baten, het leek nergens op. Franny heeft zich die middag dus prima vermaakt!!!

De echte jongensNa verloop van tijd werd Nico het zat om zich bezig te houden met de kleine golven en ging op zoek naar de echte jongens. Dit omdat Nico een nieuwe theorie had bedacht: grote golven zijn makkelijker omdat je er makkelijker snelheid op kunt maken.... Na 2 of 3 van deze golven te hebben geprobeerd bleek hij zo'n 200 meter uit de kust te liggen. Het koste hem veel moeite om weer terug te komen en toen was het voor die keer wel mooi geweest. Zelfs een week later vertoont z'n buik nog bloeduitstortinkjes van deze uitspatting. Hopelijk kan Craig hem in Brisbane het surfen bijbrengen...