1. Je hebt écht buitenlandse producten

Bij het maken van een 'buitenlandse maaltijd' grijpen we al snel naar een van de Knorr-wereldgerechten. Het is natuurlijk heel makkelijk om de achterkant van de verpakking blindelings te volgen. Maar het is veel uitdagender en lekkerder om met echte buitenlandse ingrediënten van de toko aan de slag te gaan. Een groot deel van deze producten wordt uit het buitenland geïmporteerd en is dus niet naar de Nederlandse smaak aangepast.

2. Er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken

Als student zijn we niet altijd meer even tevreden met ons wekelijkse AVG'tje. Met een bezoek aan de toko kun je daarom flink wat inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten. Zo kun je kip of groenten kruiden met sumak en za'atar, waarmee je zeker indruk zal maken op je huisgenoten.

3. Er zijn kruiden in overvloed

Er gaat een wereld voor je open als je het scala aan kruiden bij de toko eens van dichtbij bekijkt. Bovendien zijn deze kruiden bijna altijd verpakkingsloos te koop. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel je wilt hebben en kunt makkelijk je kruidenvoorraad bijvullen. Zo hoef je nooit onnodig veel in huis te halen en geef je jouw gerecht elke keer een andere twist.

4. Voor sommige producten ben je goedkoper uit bij de toko

Uiteraard zal niet alles bij de toko goedkoper zijn dan bij de supermarkt, maar voor sommige producten is het zeker de moeite waard om naar de toko te fietsen. Voor veel Chinese producten, kruiden en delicatessen scheelt het net weer die ene euro... We blijven natuurlijk wel student.

5. Bij de toko kun je ook afhalen

Even geen inspiratie voor het avondeten en geen zin om weer eens een pizza te bestellen? Bij de toko hebben ze vaak heerlijke zelfgemaakte gerechten om af te halen. Je kunt een bakje pakken en opscheppen wat je lekker vindt of de toko zelf wat laten samenstellen. Beeld: Flickr/Kattebelletje

like studentennet op facebook