Een eiwitrijk ontbijt is niet voor iedereen aan te raden, maar dat geldt ook niet voor het bammetje met hagelslag. Ik denk dat je beter een ei kunt eten of vlees of vis, maar dat is volgens velen ‘raar’ en ‘dat je dat naar binnen krijgt’. Die laatste opmerking hoor ik vaak, sinds ik zo’n beetje alles wat ik eet op Instagram post. Maar het eten van een warme maaltijd ‘s ochtends is net zo raar als het eten van een maaltijd met een lagere temperatuur. Het ligt het er maar net aan hoe je het bekijkt. Tenzij je denkt dat de meerderheid gelijk heeft.

Het antwoord op de vraag wat je ‘s ochtends kunt eten in plaats van je bammetje met hagelslag is dan ook: alles wat je op een ander tijdstip ook eet.

Ingrediënten


✓ 2 eieren
✓ een half blikje tonijn
✓ 2 plakken oude kaas
✓ prei: een stuk van 5 centimeter
✓ een kwart paprika
✓ sjalot
✓ peper en zout
✓ olijfolie
✓ dille of peterselie

Bereiding


✓ Snijd de paprika, sjalot en prei fijn en bak in een pan met olijfolie
✓ Kluts de eieren en voeg toe aan het groentemengsel
✓ Bak de omelet op een zacht vuur aan beide kanten
✓ Beleg de omelet voor de helft met tonijn en kaas en vouw dubbel
✓ Laat nog even doorwarmen zodat de kaas smelt
✓ Serveren met peterselie en breng op smaak met peper en eventueel wat zout

Aantal calorieën:

401.

Muziek voor tijdens het koken

Jelmer de Boer (26) is na een indrukwekkend studietraject (Communicatiesystemen, Multimedia en Vormgeving, Sociale Geografie en Planologie én Communicatie- en Informatiewetenschappen) inmiddels student-af. Hij is (mede-)eigenaar van drie ondernemingen, werkt bij HealthCity als personal trainer en hij schrijft over gezonde voeding en training. Hij verwondert, verbaast zich, fronst z'n wenkbrauwen en vertolkt z'n misnoegen in een tweewekelijkse column 'Eet Geen Troep'. Zijn berichten verschijnen op zijn eigen website www.jelmerdeboer.nlen op pagina's van diverse sportscholen en healthclubs.