Sneakerz, sneakerz en nog eens sneakerz. Hoe vaker ik het woord herhaal, hoe meer ik aan een dikke party op een zomerse locatie moet denken. Wanneer ik de nieuwe Sneakerz cd voor de derde keer beluister, voelt het ook alsof ik daadwerkelijk op het feest aanwezig ben. Een relaxed zomers gevoel.

Het prettigste aan de Sneakerz cd’s is dat het altijd raak is. Er zit geen slechte editie tussen. Misschien ben ik wel teveel fan, maar bij andere house, club of electro cd’s merk ik vaak dat de overgangen slecht zijn, de beats niet lekker lopen of dat de tracks aan het einde van de cd gewoon nergens op slaan. Sneakerz heeft dat niet en presenteert aan het einde ook nog een paar vette tracks, zoals het hoort. Dat vind ik zelf de grootste kracht. Ander puntje is dat Oliver Twizt en Youri Donatz erg veel vrijheid krijgen van Sneakerz om de cd naar eigen inzicht in te vullen. Of je dat terug hoort in de cd kan ik niet zeggen, maar volgens mij resulteert het in een groter enthousiasme bij het maken van de cd.

Youri Donatz, een van de samenstellers van deze cd, presenteert het nummer ‘Yes we can’. Zeker zo na de inauguratie en de gaande Obamania is dit een behoorlijk chill nummer. Het ‘Yes we can’ galt door de kamer ondersteunt door een vette beat. Een tweede succesnummertje van dit album is van ‘Riverside’ van Sidney Samson. Wat een prachtplaat. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de feestgangers helemaal door het lint gaan bij het horen van dit nummer. Verder staan er een aantal eigen producties op de van de heren, soms lekker funky, soms lekker underground. Van meneer Mo MC heb ik trouwens weinig gemerkt. Geen idee waar hij zijn optreden maakt en dat is wat mij betreft prima zo.

Heb ik dan ook nog iets te zeiken? Nou eigenlijk niet. Het is een fijne compilatie waar niets op aan te merken valt. Misschien had het iets experimenteler kunnen zijn, of wat minder bekende tracks. En ze hadden de cd ook wel een naam gegeven. Met een naam als ‘Sneakerz vol 8 – compiled by Oliver Twizt & Youri Donatz, hosted by Mo MC’, scoor je niet echt de originaliteitsprijs. Aan de andere kant, wat maakt het ook uit.

Concluderend valt te zeggen dat je de cd van Sneakerz gewoon in huis moet halen. De cd is prima gemixed en na vier keer luisteren had ik er nog steeds geen genoeg van. Bijzonder prettig dat er over de hele cd goede nummers verspreid staan. Overigens kun je beter niet te lang en vaak naar deze cd luisteren, dan valt het weer zo tegen als je naar buiten gaat en de winterse kou tegemoet treedt...