"Ik heb een leuke nieuwe app", zei ik. "Kijk, je bouwt een dorpje en dat wordt dan steeds groter en dan ga je lekker oorlog voeren." Een van mijn oud huisgenoten reageerde hier op door me faliekant in mijn gezicht uit te lachen omdat ik Pokemon GO nog niet geïnstalleerd had.

Het duurde niet lang voordat ik daarna ook dit wondere spel op mijn smartphone had staan en al snel was ik druk bezig met het misgooien van Pokeballs en het verkondigen dat ik geen kont begreep van wat ik eigenlijk moest doen. Toegegeven is de leercurve van het spel zeer redelijk dus had ik binnen de kortste keren een Pokemon te pakken en kon ik beginnen aan mijn queeste om de allerbeste te worden, zoals er nooit iemand was.

Voor een Pokemon GO speler is Rotterdam een uitstekende plek, de eerste dag dat ik actief was had ik al snel 30 Pokemon in mijn arsenaal waaronder zelfs een zeldzame Dratini. Het is makkelijk en ook leuk om met een groep mensen helemaal op te gaan in het spel en als een stel doldwaze kleuters door de straten te rennen omdat iemand "een Golduck heeft gezien, echt waar jongens, daar bij Oostplein!" Maar het is ook heel makkelijk om te ver op te gaan in het spel en te vergeten waar je bent totdat het boze getoeter van de auto's om je heen je herinnert waar je bent en hoe gevaarlijk het eigenlijk is. Want hoewel Rotterdam veel Pokemon heeft heeft het nog meer verkeer.

Het duurde niet lang voordat ik besloot om door de Rotterdamse binnenstad te struinen op zoek naar leuke Pokemon. Dit lukte vrij aardig maar nog steeds miste ik een hoop omdat overal steeds dezelfde Pokemon tevoorschijn komen. Ik besloot dus maar richting mijn huis in Capelle te lopen om te zien of ik nog wat tegenkwam onderweg. Toen kwam ik er achter dat het spel echt onvergeeflijk is voor mensen die buiten de stad wonen. Rond Kralingen werd me al duidelijk dat de hoeveelheid Pokemon die mij aanviel aanzienlijk geslinkt was maar toen ik nog verder kwam mocht ik blij zijn als ik überhaupt nog een Pokemon per kilometer tegenkwam. Binnenkort ga ik weer eens op bezoek bij mijn ouders in een uithoek in Brabant. Ik ben nu al bang voor het complete activiteits isolement waar ik in ga belanden.

Al met al kan ik Pokemon GO zeker aanraden om te downloaden, ik heb er plezier mee gehad tot nu toe en heb de nodige lichaamsbeweging gehad in mijn verre trektochten buiten. Als er echter niets verandert met de Pokemon loze gebieden buiten de steden en de beperkte diversiteit in de binnenstad denk ik dat ik er snel weer op uitgekeken raak.

 
Rotterdam_SW_Banner_large