Het nadeel van originele cadeaus, is dat wij het niet voor je kunnen verzinnen. Dat moet jij doen. Jij kent degene waarvoor je een cadeau moet kopen namelijk veel beter! Don’t worry though; we gaan het zo makkelijk mogelijk voor je maken.

 

Cadeaus voor hem

 

1. Hoe goed ken je deze persoon?

Is het familie, je boyfriend, een goede vriend of de neef van een vriend van een kennis van je vriendin? Hoe beter je iemand kent hoe makkelijker het wordt. Cadeaus gaan van sokken naar een glow in the dark beer pong setje naar een gereedschapskist, noem maar op.

2. Hoeveel wil je spenderen?

Het budget is redelijk belangrijk want dan weet je gelijk waar je tussen moet zoeken. Mocht je lekker achter je laptop je cadeautjes willen shoppen kan je natuurlijk de prijs instellen en krijg je alleen cadeaus binnen je budget te zien! (Erg handig!)

3. Hoe goed ken je deze persoon écht?

Ga je veel met de persoon om waarvoor je een cadeautje moet kopen, dan moet je in de afgelopen tijd vast wel iets zijn opgevallen. Klaagt hij altijd over koude handen? Koop dan bijvoorbeeld lekkere warme handschoenen. Heeft hij laatst zijn witte was verpest door er een rode sok bij te gooien? Geef hem dan een stralend wit nieuw overhemd!

4. Wat zijn haar/zijn hobby’s?

Bij het gros van de mannen is dit natuurlijk voetbal. Goed, wat kan je daarmee? Speler of liefhebber? Kan je iets praktisch kopen voor bij het voetballen (denk zweetbandjes, fluitjes, sokken, voetbal, favoriete club fan-artikelen etc.), of bakt hij er zelf niks van en kan je hem verrassen met kaartjes voor een wedstrijd? Of kijk naar de tweede optie. Wielrennen? Volleybal? Denk aan tijdschriften of misschien een workshop.

5. Wat is zijn dagelijkse routine?

Kan je hem het dagelijkse leven nog iets makkelijker maken?

 

Cadeaus voor haar

 

1. Meiden zijn makkelijk

Dat lijkt misschien niet zo, maar dat is zeker wel waar. Wij vrouwen zijn al snel blij met kleine prulletjes, make-up dingetjes en freubeltjes waar we eigenlijk niks mee kunnen. Onthoud dat.

2. Hoe goed ken je deze persoon?

Is het je moeder, familie, je liefje, een goede vriendin of een collega? Hoe beter je deze persoon kent, hoe persoonlijker de cadeaus.

3. Hoeveel wil je spenderen?

Deze vraag staat in relatie met vraag 2. Hoe beter je iemand kent, hoe duurder de cadeaus. (Niet altijd, wel vaak) Vrouwen worden vaak erg gelukkig van iets wat er duur uitziet, ook al is het de verpakking. Houdt dus bijvoorbeeld parfumaanbiedingen in de gaten en kijk naar oorbellen in een mooi doosje.

4. Hoe goed ken je deze persoon echt?

Weet je dingen van haar die erg persoonlijk zijn, bijvoorbeeld haar favoriete stad? Dan kan je daar al snel leuke dingen mee doen. Denk bijvoorbeeld aan posters van Desenio. Of als ze erg van foto’s houdt, kan je bij clixxie een leuke set foto’s voor haar uitprinten. Is ze al tijden aan het zeuren over haar zere rug? Regel een afspraak voor twee personen bij een masseur et voilà. Leuk cadeau en een leuke dag.

5. Wat zijn haar hobbys?

Is ze een sportfanaat? Liefhebber of uitvoerder? Kan je iets voor haar kopen wat ze kan gebruiken in het veld? Haarelastiekjes, haarbandjes, handschoentjes, zweetbandjes, sokken, favoriete club fan-artikelen etc. Staat ze liever langs de kant, denk dan aan een tijdschrift van de sport of een Womenshealth. Of is haar hobby breien? Simpel, verschillende soorten wol!

6. Wat is haar dagelijkse routine?

Kan je haar nog helpen bij haar dagelijkse routine? Gaat ze iedere dag met de trein naar werk? Meeneem koffiebeker! Moet ze iedere dag tientallen schetsen maken voor werk? Tekenboek! Loopt ze iedere dag vijf kilometer hard? Hardloophorloge!

 

Met deze tools moet je toch echt wel een cadeau kunnen vinden voor jouw persoon in kwestie. Mocht je echt geen denker zijn, kijk dan bijvoorbeeld eens op deze site met allemaal leuke cadeautjes. Daarna nóg geen inspiratie? Vraag dan gewoon aan de ontvanger wat hij of zij graag wil hebben. Daar worden jullie allebei gelukkig van.

 

Foto: Unsplash